Actualitate

Decizia care zguduie cele mai mari afaceri din Iasi. Directorii pot intra in inchisoare

Publicat: 25 ian. 2015
1

@ Sefii institutiei care gestioneaza cele mai mari fonduri europene sunt acuzati de frauda @ In cursul acestei saptamani, acesti directori asteapta o sentinta definitiva in conditiile in care anul trecut au primit deja o condamnare

Intreaga conducere a Agentiei pentru Dezvoltare regionala Nord-Est ar putea fi decapitata la sfarsitul acestei saptamani, deoarece magistratii de la Curtea de Apel Bacau vor pronunta pe data de 30 ianuarie sentinta definitiva in dosarul in care aproape toti directorii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est sunt acuzati de frauda cu fonduri europene. Reamintim ca in acest dosar toti acesti directori au fost condamnati de Judecatoria Bacau, dar DNA a facut recurs, procurorii fiind nemultumiti de pedepsele primite de acestia. De aceea acum dosarul se afla la Curtea de Apel Bacau. Reamintim ca in acest dosar au calitatea de inculpati, directorul ADR Nord-Est, Constantin Apostol, care a primit la Judecatorie 2 ani de inchisoare cu suspendare, „adjunctul” Gheorghe Harja, cu functia oficiala de director al Directiei Organism Intermediar al POR, a primit 2 ani de inchisoare, Romeo Sauciuc, seful biroului de asistenta tehnica si relatia cu Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AMPOR) – condamnat la 2 ani cu suspendare, Ionel Popa, seful biroului de evaluare, selectie si contractare din cadrul Agentiei, condamnat de asemenea la 2 ani de inchisoare cu suspendare. In apelul formulat, DNA a cerut pedepse mai mari.

Citeste si: Smecherul din Moldova care a numarat cei mai multi bani a fost chemat ieri in fata judecatorilor. A primit deja o condamnare

In aceste conditii, in cazul in care vineri, 30 ianurie 2015, Curtea de Apel Bacau va pronunta in cazul acestor directori pedepse la inchisoare cu executare, la sfarsitul acestei saptamani ADR Nord-Est va ramane practic fara conducere deoarece acestia vor fi incarcerati imediat. De asemenea, in acest dosar mai este inculpata si Gabriela Ciubotariu, beneficiara fraudei incriminate in dosar, care de asemenea a primit doi ani de inchisoare la Judecatorie. Aceasta este directorul firmei Inter Print SRL, din Bacau. Firma a fost, de asemenea, condamnata sa plateasca o amenda penala de 54.000 lei. Prejudiciul se ridica la circa 162.000 euro.

Astazi, trebuie sa vina din nou in fata judecatorilor

De altfel, in cursul zilei de astazi Constantin Apostol trebuie sa se prezinte din nou in fata judecatorilor fiind inculpat si in dosarul in care fostul primar al Bacaului, Romeo Stavarache este acuzat de fapte de coruptie. In acest dosar Apostol este acuzat ca a fost complice la infractiunile de luare de mita savarsite de Stavarache. De aceea Apostol a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita, pentru ca era intermediarul spagilor pe care le lua primarul municipiului Bacau. Potrivit procurorii anticoruptie, Constantin Apostol avea rolul de intermediar intre firmele care ofereau mita si primarul municipiului Bacau. Mai mult decat atat, patronii firmelor au reclamat la DNA ca insusi Constantin Apostol este cel care le dadea de inteles patronilor firmelor care aveau contracte in derulare cu Primaria Bacau ca trebuie sa-i dea partea si primarului Stavarache.

Citeste si: Controale de ochii lumii! UE tolereaza smenurile cu fonduri comunitare si coruptia

„In data de 12 decembrie 2013, DNA Bacau a fost sesizat prin denunt de catre Rusu Viorel, actionar si administrator al SC Conextrust SA Bacau si Rustrans SRL, despre faptul ca in cursul anului 2009 in conditiile in care a castigat o licitatie la Primaria Bacau si se tergiversa semnarea contractului a luat legatura cu Apostol Constantin director al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est pentru ca aceasta sa ia legatura cu primarul Bacaului in vederea solutionarii favorabile a situatiei. In aceste conditii, Apostol Constantin i-a solicitat sa sponsorizeze echipa de handbal Stiinta Municipal Bacau. Rusu Viorel a discutat si personal cu Stavarache Romeo care i-a solicitat personal sa ajute financiar echipa de handbal, postul de televiziune local „1TV Bacau” si „Ziarul de Bacau„, spunandu-i ca va fi contactat de reprezentantii acestor entitati in vederea incheierii unor contracte de sponsorizare sau de publicitate”, au aratat procurorii.

Citeste si: Functionarii penali care au fraudat bani europeni spera sa scape de puscarie
Comentarii
  • de ce cu suspendare?puscaria este doar pentru calici?in p.,,,,mamii lor sa stea din partea mea 20 de ani hotii dracului.numai de hoti are parte tara asta.unde este vlad tepes?

    • sa moara familia ta? marsh saracie si vezi-ti de hotii si prostii din famnilia ta si nu mai avea grija krului altora.Ti-ai terminat problemele in familia ta si te fte grija de lumea de prin ziare?Risule.

Adauga un comentariu