Eveniment-Social

Decanul Facultatii de Medicina de la UMF Iasi a primit o palma grea din partea judecatorilor

Publicat: 27 nov. 2014
1

@ Aseara, judecatorii de la Tribunalul Iasi i-au dat o veste extrem de proasta decanului de la Facultatea de Medicina Generala @ Dupa ancheta bomba a procurorilor de la DNA Iasi, Doina Azoicai s-a adresat judecatorilor pentru a putea sa-si continue activitatea de decan al facultatii @ In prezent, nu are voie nici sa iasa din oras

Ieri dupa-amiaza, judecatorii de la Tribunalul Iasi au respins cererea prin care Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, a solicitat sa-i fie ridicata masura controlului judiciar. Aceasta este nemultumita de faptul ca procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) i-au impus o serie de restrictii si a sperat ca acestea sa fie anulate de judecatori.

Judecatorii au considerat ca cererea de ridicare a controlului judiciar nu a fost introdusa in termen si a fost respinsa ca fiind tardiva. Cea mai grava interdictie luata impotriva Doinei Azoicai este cea prin care nu mai poate exercita atributiile de decan al Facultatii de Medicina. De asemenea, nu are voie sa paraseasca Iasul in perioada controlului judiciar. Alaturi de Doina Azoicai, alti doi acuzati din acest dosar de coruptie au cerut instantei de judecata sa le fie ridicata masura controlului judiciar. Este vorba despre Romeen Agha si Houssine el Haizoun doi cetateni straini care au fost pusi sub acuzare de procurori. Informatiile primite de procurori in prima faza erau acelea ca Doina Azoicai urmeaza sa primeasca o spaga de 2.000 euro pentru a ajuta un student marocan sa se inscrie la facultate, desi termenul limita pentru a face acest lucru expirase. Cel de la care ar fi pornit totul este Agha Romeen, medic oftalmolog si cadru universitar la UMF Iasi. Acesta i-ar fi cerut lui Houssine el Haizoun suma de 2.000 euro pentru a-i inscrie fiul celui din urma la UMF. Aceasta suma a fost ceruta in perioada 20 octombrie – 21 noiembrie 2014. Agha Romeen ar fi promis ca poate obtine inclusiv o scrisoare de acceptanta din partea Ministerului Educatiei pentru inscrierea tanarului la facultate. In cele din urma, dupa ce lucrurile s-au rezolvat, Doina Azoicai a primit o tava placata cu argint din partea tatalui tanarului inscris la facultate. Cadoul a fost trimis prin posta si primit de o secretara de la facultate. „În ordonantele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut urmatoarele: in ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta si un ceainic (posibil tot din argint), drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, în exercitarea atributiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, înscrierea în cadrul acestei institutii a fiului inculpatului Haizoun El Houssine”, au precizat procurorii de la DNA Iasi. Aseara, judecatorii au respins inclusiv cererea formulata de Houssine el Haizoun. In ceea ce priveste contestatia formulata de Romeen Agha, aceasta a fost trimisa spre analiza la DNA Iasi.
Comentarii
 • Coana asta, Azoicai, e una din sustinatorii aprigi ai lui Arestoaie. Numai apropierea de acestt penal si o face indezidabila la conducerea unei facultati. Dupa ceea ce s-a descoperit,din bun simtar trebui sa stea deoparte. Doar nu e singura din facultate care stie ce trebuie facut. Sitot ea pretinde ca a fost doar folosita , nu stie despre ce e vorba in afacerea cu inscrierae studentilor: deci cu sau fara ea,tot una e, oamenii lucreaza linistiti in patele ei si ea habar nu are ce afaceri murdare se intampla in facultate.

 • Imi aduc aminte la o deschidere de an cand asa zisa doamna decan s-a exprimat clar si raspicat ca facultatea de medicina este doar pentru cei care au bani de parca cei cu bani au tot timpul si creier. O parvenita si atata tot.

  • Facultatea de medicina ar trebui sa fie pentru cei inteligenti si care nu au alterata calitatea de om. Acum 19 ani, atunci cand am terminat eu liceul, era o mandrie sa ajungi la medicina. Acum, dupa ce am citit atatea articole negative la adresa UMF-ului, mi se pare ca la medicina ajunge student orice persoana care are bani. Se pare ca organele de conducere ale UMF-ului au uitat de etica,care,potrivit dictionarului, este stiinţa care se ocupa cu studiul teoretic al valorilor si conditiei umane din perspectiva principiilor morale si cu rolul lor in viata sociala; totalitatea normelor de conduita morala corespunzătoare unui domeniu, unei activitati sau unei colectivitati.
   Comportamentul etic merge dincolo de respectarea legilor, regulilor si reglementarilor; este un angajament de a face ceea ce este bine si numai ceea ce este permis.
   Un comportament etic implica neaparat echitate si curtoazie fata de altii, dar in acelasi timp presupune restrictii asupra propriei noastre libertati.

   • iesi dracului din tara asta cu etica ta cu tot.Te-ai trezit iar vorbind. Ia vezi poate ai treaba cu vre-un aprozar unde tiii contabilitati.

    • Pai aprozarul e UMF-ul iar tu lucrezi pe acolo dupa cum te’esprimezi’ ca sa ma ” esprimez’ si eu ca tatucul vostru Ghita Pristanda, adica domnul Arestoaie, ‘renumerat’ bine din bani publici.

    • „Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul.”
     Petre Tutea

 • E lucratura doamnei decan FORNA…Norna vrea locul lui Arestasoie…si a stricat „partie”… si procurorii DNA …a facut pattie… :)) Ea nu are „bube”… ii ajuta doar pe procurori sa aresteze decani, rectori, prefecti… si procurorii nu se uita in gradina ei unde si salariatii contribuie la „bunastarea” doamnei decan… cu bani, plocoane, lucrari stiintifice …:))…Asta nu inseamna abuz???

  • Forna o fi si ea vinovata de multe chestii dar asta nu o face nevinovata pe Azoicai. Nu Forna a facut aranjamentele cu inscrierea studentilor straini, deci nu e nici o lucratura, nici Forna nu i-a pus tava si ibricul in masina. Forna e din aceeasi gasca de pricopsitii umefisti cu bani multi si minte putina si o sa-i vina si ei randul, dar Azoicai e la fel de vinovata. Iar daca prostanacii astia incep sa se toarne intre ei e un lucru bun.

 • Sper sa fie condamnata cu executare impreuna cu dnul Astarastoae”tatal medicilor incompenti”. Cand vor cadea capetele se va reforma si UMF-ul.

 • Dom`le, nu fac parte dintre aceia care vor sa vada neaparat sange pe pereti. Dar ajutati-ma sa inteleg, tavile poporului frate si prieten… arab medicinist, umbla singure ? Ca s-o fi dus naibii tava singura la Posta, s-a bagat in colet, a achitat taxa de expeditie si s-a deplasat singura „pe adresa Universitatii”. Iar bietul decan, nici cu gândul nu gandea ca-l urmareste… o tava. Ce ciorile e asta ? Decan fiind, intr-o zona in care zornaie argintii nu stii ca NU e bine sa pui mana, ca te … frige ? Offff, educatia de-acasa, care este ea… educatie, pe persoana fizica.

 • Din partea mea, desteapta asta poate sa se „racoreasca” pana termin eu rezidentiatul.
  De ati sti voi cum e aceasta mare „doamna” a UMF-ului in realitate la cursuri, sau ,mai ales, cand ai o problema si trebuie sa mergi la decanat sa ii ceri ajutorul…..

Adauga un comentariu