Actualitate

De Ziua Copilului, au petrecut plangand! In aceasta casa, copiii poarta papucii cu randul – FOTO

Publicat: 01 iun. 2016

@ Unii copii au petrecut ieri alaturi de parinti, au primit cadouri si au fost fericiti, insa altii au plans de foame si si-au intepat talpile goale prin curte @ O familie cu cinci copii locuieste intr-o casa din pamant care sta sa cada, iar sansa unei vieti mai bune pare ca este departe @ Este greu de privit cinci suflete condamnate la o soarta grea @

Ieri, o mama a izbucnit in plans cand a vazut ca doi necunoscuti se indreapta spre casa ei. Pentru ca are o situatie dificila si are cinci copii pe care ii creste foarte greu, a crezut ca reporterii BZI sunt angajati ai Directiei pentru Protectia Copilului, care au auzit de situatia ei si vor sa-i ia copii.

Nu a fost asa insa. Augustina Andrei este mama a cinci copii si locuieste in satul Trestiana, comuna Raducaneni. Are cinci copii, cu varste cuprinse intre 3 si 13 ani. Ieri, de Ziua Copilului, micutii nu au primit niciun cadou si ar fi fost foarte bucurosi daca ar fi avut ce pune pe masa, dar nu a fost asa. Intr-o singura camera, construita pe camp, din pamant, traiesc sase suflete. Cativa vecini i-au ajutat sa puna niste lemne in spatele incaperii, pentru iarna trecuta era sa se darame. Tatal copiilor a plecat de scurt timp in Italia, sperand ca poate aduna bani pentru o casa, dar deocamdata nu a putut trimite niciun ban. Copiii merg la scoala, sau mai bine spus, ar trebui sa mearga, insa nu au nici macar haine, iar cate odata sunt nevoiti sa poarte pe rand cate o pereche de papuci.

Sunt de o saracie lucie

Plangand, mama copiilor isi spune povestea. „Suntem tare necajiti. Sotul a plecat in Italia, sa incerce sa ne schimbe viata. Traim din alocatia copiilor, iar eu muncesc cu ziua. Ce pot sa fac? Sunt copiii mei, i-am facut, trebuie sa-i cresc. Vreau sa ajunga mari, sa nu sufere cum am suferit eu. Incerc sa le dau tot ce pot, cu toate ca nu am nimic. Casa sta sa se darame peste noi. Asta iarna, chirpicii au inceput sa se darame si am pus niste pari in spate, sa nu cada. Asta e viata, incercam si noi sa traim cum putem. De ziua copilului, nu le-am dat nimic copiilor. Sunt bucuroasa ca am de treaba la vie, la o vecina care mi-a dat ceva de mancare si am avut ce le da”, a spus Augustina, mama copiilor. Toti traiesc intr-o saracie lucie si nici de sarbatori nu au masa plina. Cu toate acestea, ei sunt fericiti ca sunt sanatosi.

„Imi doresc sa aiba macar haine de mers la scoala. Pe acasa umbla desculti, dar la scoala nu-i pot trimite asa. Cate odata, poarta papucii cu randul. Nu am ce sa fac. Mai cer de pe la vecini de mancare si ma duc cand au treaba. Avem nevoie de multe lucruri, dar o sa le facem pe parcurs pe toate”, a completat mama copiilor. Iata ca, in multe zone din Iasi exista copii care nu au ce manca, iar de petreceri nu poate fi vorba. Este mediul in care ei s-au obisnuit, de aceea nici dorinte nu prea au.
Comentarii
  • Vad si la Tv, fel de fel de cazuri de acest gen. Ideea este ca daca nu ai posibilitati si nici macar vreo perspectiva de imbunatatire a nivelului tau de trai , pentru ce faci atatea copii, ca sa-i chinui ? Cata inconstienta din partea unora, astia nu se pot numi oameni care fac copii pentru ca iubesc copiii. Astia sunt pur si simplu inconstienti, ii condamna de mici la o ” viata ” mizera, plina de lipsuri, fara posibilitatea de a fi scoliti, invatati si sa duca un trai decent prin munca lor si nu din pomana semenilor.

  • mai bine-i cumparau un sac de prezervative…avem, noi astia care muncim, sa le platim ajutoare si alocatii etc…nu mai dati cazuri de astea ca va faceti de tot rasul…pacat de un om bolnav, batran sau alte cazuri cu adevarat sociale…

  • Daca parintii sunt inconstienti copii nu au nici o vina! Acum exista, sunt romanii nostri si trebuie ajutati! Sunt frumosi si au nevoie de o mana de ajutor! Hai sa punem umarul sa-i ajutam…ca pe orice caz social! Au nevoie de noi toti!

    • Dar cine a zis ca au vreo vina copiii ? De ce minti ?
      Este uman sa minti ? Cine a invinuit copiii ? De ce minti ?

Adauga un comentariu