Actualitate

De sapte ani nu a platit o factura! Isprava a nenorocit doua scari de bloc – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 apr. 2015

@ Un iesean a adunat 500 de milioane datorii la intretinere, dupa ce nu a mai achitat nicio factura de 7 ani @ Doua scari de bloc au fost debransate si oamenii cara apa cu pet-ul pentru toalete

Un scandal monstru a izbucnit aseara in zona Galata. Locatarii blocului H4 au luat cu asalt administratia blocului, dupa ce de saptamana trecuta zeci de familii au fost debransate de la reteaua de apa.
Locatarii de la doua din cele trei scari ale blocului dau vina atat pe administrator, cat si pe rau-platnici.

„Blocul este debransat de la apa rece de saptamana trecuta, de joi. Noi de la apa calda suntem toti debransati pentru ca ne-am pus centrale, dar acum nu avem nici apa rece. Nu avem cum sa ne spalam. Eu am venit cu hainele de la spalat din Alexandru. Sunt trei datornici, unul am inteles ca ar fi achitat ceva. Din cauza lor au taiat apa la tot blocul. Este inuman sa traim in asemenea conditii”, s-a plans o locatara.

Potrivit administratorului Augustin Radutu, la cele trei scari de bloc datoriile totale sunt de circa 130.000 lei, respectiv 87.000 lei, 14.000 si 29.000 de lei la fiecare scara in parte. Apa a fost intrerupta de joi de cei de la ApaVital care au ridicat contorul general de la bloc, afectate fiind insa doar scarile A si C, locatarii reclamand ca cei de la scara B au indiscapat de debransare ca urmare a unor interventii ale administratorului. „Cei de la B, unde sta administratorul, au facut bransamente individuale. Pai, din banii tuturor s-au facut acolo bransamente viduale. Cum de numai scara administratorului nu a fost debransata”, se intreaba o alta locatara a scarii A.

Administratorul scoate vinovat recordmenul datoriilor de pe scara

Potrivit administratorului Augustin Radutu, din cele 19 scari de bloc pe care le administreaza, sistarea apei a fost dispusa doar la doua. Motivul principal l-ar reprezenta un locatar, Valentin Muraru, care nu a mai achitat facturi din 2008, de cand a adunat datorii de circa 500 de milioane de lei vechi. „Nu a vrut sa mai plateasca. Ne-a dat si pe noi in judecata, si pe cei de la ApaVital, si-a amanat procesul pentru ca a plecat, iar l-a reluat. Oricum, cei de la ApaVital nici nu aveau dreptul sa ridice contorul de bloc pentru ca e un proces in derulare. Eu cu ei am vorbit de miercurea trecuta, cu o zi inainte sa vina sa opreasca apa. Nici nu au vrut sa auda de esalonare. Au sistat si m-au trimis la plimbare. Solutia ar fi sa recuperam datoria de la acest locatar. Oricum, marti merg la ApaVital, vom incerca sa gasim o solutie, sunt intr-adevar oameni nevinovati care au de suferit”, a declarat administratorul. Acesta a precizat ca bransarea separata la apa a locatarilor de la scara B a fost achitata integral de un locatar, Dorin Cojan, care ulterior si-a recuperat cate 274 de lei de la fiecare din cei 14 vecini de pe scara.
Comentarii
  • 500 mil in 7 ani ??? adica 500 mil in 84 luni mai exact, 6 mil luna aproximativ 150mc de apa pe luna !!! 150 mii de litri de apa/luna ——-cam mult!!!! nici eu nu as plati in astfel de conditii

    • de unde ai dedus ca e vorba doar de consumul de apa? Cheltuielile de intretinere cuprind si sumele deloc mici pentru incalzire, pentru ca ma indoiesc ca paduchele ala are centrala de apartament.

  • Locatarul respectiv e un sobolan nesimtit. De ce nu l-a dat in judecata asociatia? Locatarii sant vinovati ca au tolerat asemenea specimene a caror loc este padure nu in lumea civilizata. La munca cu aceste capuse.

  • S-a comentat f.mult despre separarea utilitatilor pe fiecare apartament,a doua luna nu mai primea o picatura de apa.Dar sistemul idiot actual,care este mentinut cu buna stiinta,pentru ca suntem prosti si nu suntem in strada pentru a ne apara drepturile,grupul infractional organizat ne calca in picioare pentru interesele mafiei.

Adauga un comentariu