Actualitate

De frica interceptarilor telefonice, studentii din Tudor au recunoscut totul

Publicat: 12 nov. 2013
1

@ Convorbirile telefonice interceptate de procurori au convins doua studente din Iasi sa recunoasca faptul ca au incasat bani de la colegi ca sa le rezolve examenele

Doua studente din campusul Tudor Vladimirescu, trimise in judecata de procurori pentru acuzatia de trafic de influenta, au recunoscut totul in fata instantei de judecata. Atena Gradinaru si Elena Dodan au fost speriate de convorbirile telefonice depuse la dosar si au sustinut ca recunosc savarsirea faptelor asa cum au fost descrise de procurori in rechizitoriu. Ieri, pentru cele doua studente procesul s-a terminat. Judecatorii urmeaza sa ia o decizie pe data de 19 noiembrie. Cu privire la cel de-al treilea acuzat din dosar, Alexandru Dragulin, procesul va continua. Acesta nu a vrut sa recunoasca savarsirea faptelor.

Pentru ca parintii nu-i trimiteau suficienti bani ca sa se descurce la facultate, Alexandru Dragulin s-a gandit la o afacere care sa-i aduca un profit rapid si sigur. Tanarul era student la Facultatea de Constructii si avea o situatie scolara destul de buna. Procurorii sustin ca activitatea infractionala a lui Dragulin s-a desfasurat in perioada septembrie – octombrie 2010. Pentru a-si face rost de clienti, adica de colegi restantieri care credeau ca nu vor trece examenele fara pile, Alexandru Dragulin a inceput sa se laude prin campus ca are influenta la doi profesori cunoscuti de la Facultatea de Constructii, Octavian Rosca si Nicu Mihalache.

Sumele pe care le cerea colegilor sai pentru a le rezolva examenele erau cuprinse intre 600 de lei si 550 euro pentru un examen. Dragulin este acuzat ca a luat bani de la alti patru studenti pentru a-i ajuta sa treaca examenele pe care le aveau la profesorii mentionati. De la un coleg a luat suma de 2.000 lei, de la unul 750 lei, de la unul 600 lei si de la altul 750 euro. Unul dintre cei patru studenti care au dat bani a picat la examenul ce trebuia sa fie aranjat de Dragulin. De suparare, a mers la politie pentru a face un autodenunt cu privire la cele intamplate. In acest context, anchetatorii au inceput sa-i asculte telefonul mobil lui Alexandru Dragulin. Procurorii voiau sa ajunga la profesorii implicati in aceasta poveste. Numai ca in urma convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Dragulin, au mai fost descoperiti inca doua persoane implicate in acest caz, studentele Atena Gradinaru si Elena Dodan.
Comentarii
Adauga un comentariu