Diete si regimuri

De ce nu este sanatoasa maioneza?

Publicat: 28 oct. 2015
7
Maioneza este preparata din galbenus de ou amestecat cu ulei, zeama de lamaie, mustar si putina sare. In volumul „Abecedar de nutritie“, profesorul Nicolae Hancu noteaza ca „maioneza contine multe calorii, provenite din lipide. Grasimile prezente in maioneza sunt in principal nesaturate (din ulei), dar ea contine si colesterol (din ou)“. 100 de grame de maioneza contin nu mai putin de 733 de calorii. Doar o lingura de maioneza furnizeaza 110 calorii. Tot in 100 de grame de maioneza sunt inglobate 80 de grame de grasimi si 67 de miligrame de colesterol.

Cum sa prepari maioneza fara sa o tai – VIDEO 

Daca aveti pofta de maioneza, nutritionistii va sfatuiesc sa o preparati in casa, din oua proaspete si ulei de masline. Evitati ouale de rata, fiindca pot vehicula Salmonella. Utilizati zeama de lamaie stoarsa pe loc, nu acid citric sau suc de lamaie industrial. Maioneza trebuie consumata ocazional. Nu faceti exces de maioneza, chiar de casa fiind, recomanda profesorul Hancu, potrivit adevarul.ro. Folositi maioneza cu zgarcenie, ca un condiment, nu ca fel de mancare principal. Dupa preparare, maioneza nu trebuie pastrata mai mult de 1-2 zile in frigider, deoarece se poate altera foarte usor, devenind toxica. Nu asociati maioneza cu carne sau branzeturi, ci asezonati eventual legume fierte sau crude.



Adauga un comentariu