National

De ce nu a dorit Vosganian sa-l revoce pe Diaconu din Senat: A jucat in „Filip cel Bun”

Publicat: 30 oct. 2012
1

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a cerut in plenul Senatului ca Mircea Diaconu sa nu fie revocat intrucat reprezinta „prototipul omului bun„. „A fost intruchiparea omului bun, de la ‘Filip cel bun‘ si pana la ‘Buletin de Bucuresti‘”, a argumentat Vosganian, potrivit ziare.com.

„El (Mircea Diaconu – n.red.) este, in constiinta colectiva, prototipul omul bun. Noi nu vorbim aici de un om care dupa ce-si inceteaza activitatea politica sau dupa un mandat in care esueaza in alegeri dispare. El este parte a constiintei publice.

Este un prototip. In virtutea acestei atitudini si a acestei imagini care din fericire, in acest caz, concorda (nu vreau sa spun ca, Dumnezeu sa-l odihneasca, Gheorghe Dinica era un om rau, asa cum erau personajele pe care le-a jucat), dar Mircea Diaconu chiar este omul pe care l-a intruchipat in rolurile sale”, a sustinut Vosganian, in fata senatorilor.

In cadrul discursului sau, publicat pe blog, Varujan Vosganian a sustinut ca „Mircea Diaconu a fost un castig real, nu doar pentru partidul in care a intrat”, ci si pentru intreaga clasa politica.

„Cum raspundem noi? Mircea Diaconu devine singurul dintre noi pe care-l expulzam ca fiind un om corupt, un om care a abuzat de functiile sale pentru a obtine castiguri necuvenite, care s-a strecurat pe langa lege”, a subliniat Vosganian.

Astazi, plenul Senatului a respins revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu. In favoarea revocarii au fost doar 23 de senatori, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva de incompatibilitate din partea ICCJ, decizie primita inca din primavara.

Mircea Diaconu a fost gasit in incompatibilitate dupa ce a ocupat simultan functia de senator si director al unui teatru de stat, Teatrul Nottara din Bucuresti.
Comentarii
Adauga un comentariu