Magazin

De ce e periculos sa bei vin fiert. Nimeni nu ti-a spus asta pana acum

Publicat: 27 ian. 2018
1

Vinul fiert cu scortisoara si alte mirodenii este tot mai cautat in locul ceaiului cald. Putini stiu insa ca aceasta bautura poate dauna serios organismului. Iata ce nu stiai despre vinul fiert.

1. Te imbeti mai repede
Vinul fiert ne imbata mult nau rapid decat bauturile reci alcoolizate. Bauturile calde sunt absorbite foarte rapid de corpul uman, se duc repede din stomac in intestine si de acolo trec direct in sange.

2. Vinul fiert te ingrasa
Vinul fiert ingrasa deoarece are zahar. Daca este consumat seara, ingrasa si mai mult, deoarece corpul nu are timp sa elimine substantele pe care le stocheaza. De preferat este ca seara sa bem bere sau vin rece.

3. Poti avea dureri de cap
Bauturile care contin zahar pot sa fermenteze in stomac si de aceea ne provoaca dureri de cap. In plus, din cauza substantelor care se degaja in urma fierberii, uleiuri si aldehide, vinul fiert poate sa dea dureri de cap si chiar stari de greata.

4. Ne face sa inghetam
Cel putin daca bem mult! O cantitate mica de vin fiert ne incalzeste. Dar daca bem o cantitate mai mare de vin fiert, efectul este exact invers. Etanolul pe care il contine dilata vasele de sange din piele si, astfel, caldura se elimina mai repede. Astfel, bautorul va ingehta de frig!

5. Iti pateaza dantura
Vinul rosu fiert ne coloreaza dintii in albastru. Acest lucru se intampla din cauza colorantilor care se gasesc in cojile boabelor de struguri. Acestea se separa in momentul fierberii si se depun pe dinti.




Adauga un comentariu