National

De ce a fost eliberat Ioan Becali. Motivarea instantei te va lasa masca

Publicat: 27 oct. 2016
1

Ioan Becali, eliberat pentru ca este stabil emotional si supus legii, cel putin asa reiese din motivarea judecatorilor care au decis eliberarea conditionata a cestuia.

Din pedeapsa 6 ani si 4 luni, acesta a stat dupa gratii doar 2 ani si 6 luni. Mai mult, nu a platit nici prejudiciul creat.

Judecatorul arata ca Ioan Becali “s-a adaptat la mediul penitenciar intelegand sa se conformeze regulilor si rigorilor detentiei, dand dovezi de indreptare, iar cu privire la reintegrarea sociala, tribunalul are certitudinea, vazand sustinerea de care s-a bucurat din partea familiei pe toata perioada detentiei si participarea intensa a acestuia la programele educationale, sociale si psihologice ca acest lucru nu va reprezenta pentru condamnat nicio problema pentru viitor”.

Magistratul nu a luat in considerare teza procurorului, potrivit caruia Becali mai este judecat intr-un dosar dupa ce a mituit un judecator, invocand principiul prezumtiei de nevinovatie.

Giovanni Becali a parasit Penitenciarul Poarta Alba in data de 14 septembrie.

Ioan Becali a fost condamnat in martie 2014, in Dosarul Transferurilor, la 6 ani si 4 luni de inchisoare, alaturi de alti sapte oameni grei din fotbalul romanesc. Ei au fost gasiti vinovati pentru ca ar fi transferat nelegal mai multi jucatori.

Totusi, el nu scapa de probleme: mai este vizat intr-un dosar alaturi de fratele sau si de Cristi Borcea pentru ca ar fi mituit-o pe judecatoarea Terceanu pentru ca aceasta sa le dea solutii de achitare chiar in Dosarul Transferurilor.
Comentarii
Adauga un comentariu