Actualitate

De aici iese in fiecare dimineata unul dintre cei mai vestiti doctori din Iasi – FOTO

Publicat: 19 ian. 2016

@ A reusit sa stea departe de scandalurile in care sunt implicati multi dintre colegii lui si s-a ferit cat a putut de grupurile de interese care au condus UMF Iasi, grupuri care au adus institutia de invatamant intr-o situatie dezastruoasa

Medicul iesean este un nume de prestigiu in chirurgia de specialitate la nivel national. Zilnic, este cautat de bolnavi din toata tara si numele acestuia este asimilat cu implantul cohlear. Ani de zile, prof. dr. Dan Martu a condus clinica ORL din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi, unde a reusit performante greu de egalat. In anul 2000 a realizat, in premiera in Romania, o operatie de implant cohlear. Pacientul era un tanar student care surzise in urma unei meningite si profesorul Martu i-a redat auzul cu ajutorul acestui implant.

De atunci, zeci de pacienti au beneficiat de implant cohlear, clinica ORL fiind acum unul din cele patru centre din tara unde se fac astfel de interventii. De asemenea, prof. dr. Dan Martu se poate lauda si cu prima interventie chirurgicala din sistemul medical iesean de faringoplastie totala. Performantele prof. dr. Dan Martu nu se opresc aici. In anul 2008, medicul chirurg a efectuat primul implant bilateral din tara, operatie prin care se restabileste auzul la ambele urechi. Astfel de interventii nu se pot realiza, deoarece statul suporta costurile pentru un singur implant cohlear, intre 18.000 si 20.000 de euro. Dupa ce a implinit varsta de pensionare, prof. dr. Dan Martu s-a retras de la conducere, dar vine zilnic in clinica. Medicul chirurg locuieste intr-o casa cocheta din Copou, o zona in care aproape toti vecinii sunt medici. Vila prof. dr. Dan Martu este situata intr-un loc mai retras si are un etaj si mansarda.

Medicul chirurg a reusit sa stea departe de scandalurile care au zguduit Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa din Iasi, unde a predat foarte multi ani. Totodata, fostul sef de la ORL s-a ferit de grupurile de interese care au dominat institutia de invatamant superior medical din Iasi. Marius Martu, fiul profesorului, este medic specialist in Clinica ORL de la Spitalul de Recuperare din Iasi, condusa ani de zile de tatal sau.
Comentarii
  • SARMANUL DIN CE COCIOABA IESE ,OARE CUM A REUSIT SA O FACA DIN MIZERUL SALAR DE MEDIC SI MA INTREB CUM REUSESC TOTI COPII ACESTOR MARI PROFESORI SA LE IA LOCUL IN CLINICA SUNT ATAT DE DOTATI SI EI ? DL ZIARIST TOTI MEDICII MAI BUNI IES DIN VILE SI DOMENII DE TE MIRI DE UNDE AU BANII DAR EI AU FACUT O AFACERE DIN SUFERINTA NOASTA CELOR AMARATI ASA CUM DE ALTFEL SI POCHII DESI AMBELE PROFESII SUNT FACUTE SUB JURAMANT LA INCEPEREA EI .DOAMNE AJUTA PE CEI SARMANI .

  • Dl Dr Martu – daca doriti sa stiti- este un medic modest; ne-a fost asistent pe vremea studentiei; este de o delicatete rar intalnita, de o modestie asemenea, si un mare profesionist! Este un medic adevarat!Ne bucuram sa va revedem!

  • GEORGE,”cocioabe” de genul asta avem si noi cei care lucram „afara”asa ca lasa omul in pace.ce vrei sa aiba o casa facuta din chirpici,e doctor ce naiba.

  • Casa dlui Martu s-a ridicat in multi ani, pornind de la o casa modesta pe care a refacut-o si a modificat-o. In nici un caz nu a „izbit un viloi” cu bani gramada. Ar trebui sa va cereti scuze.

Adauga un comentariu