Eveniment-Social

De 4 ani, niciun medic nu este interesat de acest post din Iasi. Conducerea spitalului spera sa gaseasca un medic rezident

Publicat: 09 oct. 2016
1

Medicii nu se inghesuie sa se specializeze in aceasta ramura a medicinei si asta a determinat o criza acuta de personal calificat. De 4 ani de zile, conducerea Spitalului de Recuperare din Iasi scoate la concurs postul de medic de medicina sportiva si nu s-a inscris nimeni.

Mai mult, anual, managerul unitatii medicale trimite cate o solicitare Ministerului Sanatatii, pentru a scoate la concurs, la rezidentiat, macar un post pentru medicina sportiva. Lipsa medicilor de medicina sportiva creeaza mari probleme la policinica sportiva care apartine de spitalul mentionat, care functioneaza cu un singur medic. Dr. Plusa Ispas abia reuseste sa faca fata celor cateva mii de sportivi din Iasi, dar si din judetele Moldovei.

Orice sportiv care intra in competitie trebuie sa primeasca avizul medicului Ispas. Salariul acestui doctor, care se apropie de varsta de pensionare, nu depaseste 3000 lei net, iar specialitatea medicina sportiva nu este recunoscuta in Uniunea Europeana, acestea fiind doua dintre motivele pentru care medicii nu doresc sa aleaga medicina sportiva.

„In Moldova nu sunt medici de medicina sportiva. Din cate am inteles, in alte zone ale tarii s-a rezolvat problema. Salariul nu este atractiv. Medicul nostru din policlinica sportiva are un salariu de 3000 lei, net, dupa zeci de ani de munca. Avem acum doi medici rezidenti in anul 3 care urmeaza rezidentiat pe medicina sportiva. Am discutat cu ei si abia dupa doi ani vor putea veni sa lucreze in policlinica. Pana atunci ramanem tot cu un singur medic”, a declarat ec. Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare din Iasi.
Adauga un comentariu