National

DANIEL CHITOIU si-a dat DEMISIA din PNL: E haos. Plec cu un gust amar

Publicat: 30 iun. 2014
1

Daniel Chitoiu si-a dat, luni, demisia din PNL, acuzand faptul ca, la Congresul partidului, s-a consfintit „tradarea electoratului liberal si a membrilor acestuia”. Chitoiu spune ca se desparte cu un gust amar si cu tristete de partid, aratand ca nu poate ramane indiferent la „politica de pacalire a membrilor PNL de catre conducere prin tot felul de decizii impuse si aranjate”.

Citeste si: Ponta: Stroe ar putea fi primit in PSD, Chitoiu nu cred

„Congresul PNL a reprezentat consfintirea tradarii electoratului liberal si a membrilor care au crezut pana in ultima clipa ca partidul nu se va dezice de istoria sa si de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat in Romania de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment in care trebuie sa ma despart de partidul din care am facut parte atatia ani de zile si alaturi de care am inregistrat succese, dar si esecuri.

Ma despart cu un gust amar si cu tristete de partidul in care am crezut si in care m-am inscris, deoarece, in el ma regaseam ca liberal. Astazi, insa, acel partid nu mai exista din cauza deciziilor luate in ultimul timp de o conducere manata de interese personale. Observ cum un partid cu traditia PNL se dezice de propria istorie politica, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism.

Citeste si: Sotia lui Daniel Chitoiu audiata la DNA

Prin decizia de a demisiona din PNL raman consecvent crezului meu liberal, raman fidel valorilor si principiilor liberale. Nu pot sa raman indiferent la modul in care s-a ajuns sa se faca politica in PNL, o politica in care se incearca pacalirea membrilor PNL de catre conducere prin tot felul de decizii impuse si aranjate de cateva grupulete care isi impart puterea in partid”, a declarat Daniel Chitoiu.

Deputatul a spus ca PNL este in acest moment un partid stapanit de haos, un partid aflat in degringolada, in cadrul caruia in ultimele luni conducerea a fost prinsa mai mereu cu ocaua mica.

Citeste si: Ambasada SUA, despre cazul Chitoiu : Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege

„In ultimele luni, conducerea PNL a fost prinsa mai mereu cu ocaua mica. Mai intai au spus ca vor candida alaturi de ALDE, contrazicand cu tarie orice fel de afirmatii cum ca nu ar fi asa, pentru ca a doua zi dupa alegeri sa treaca la PPE. Acum spun ca raman liberali in PPE, ceea ce este contrar naturii politice sa fii si partid liberal si sa faci parte din partidul popular in acelasi timp.

Citeste si: Comisia juridica respinge urmarirea penala pe numele lui Daniel Chitoiu

PNL este un partid stapanit de haos, un partid in degringolada, un teren de batalie intre grupurile lui Antonescu si Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul in care se joaca alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidentiale, cu vointa a mii de membrii PNL. Acest mod de a face politica este o jignire adusa fiecarui liberal din tara si fiecarui membru care crede in principiile liberalismului. Numai de partid liberal si democratic nu mai putem vorbi acum la PNL”, a adaugat fostul ministru, potrivit romaniatv.net.
Comentarii
Adauga un comentariu