National

Dan Voiculescu, pe blog: “Romania poate fi schimbata”

Publicat: 22 mart. 2015
1

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, afirma intr-un text publicat sambata, pe blogul personal, ca “forta opiniei publice, permanenta, puternica, manifestata democratic este singura care poate pune ordine in societatea romaneasca”.

Redam integral textul intitulat “Libertatea si rolul opiniei publice”

“Nu, nici vorba sa ma refer la libertatea de miscare si fara nicio tangenta cu dosarul Telepatia>. Este vorba de cele trei libertati despre care am scris intr-una din cartile mele, in urma cu cativa ani. Spuneam atunci ca, in opinia mea, exista trei feluri de libertati: libertatea umana (fiecare decide pentru el), libertatea politica (fiecare poate participa la viata societatii prin dreptul de a alege si de a fi ales) si libertatea economica (fiecare are dreptul de a produce valoare adaugata).

Citeste si Traian Basescu: Voiculescu sa explice in fata unui magistrat cum a luat bani de la firma

Incercam atunci sa gasesc o solutie pentru a desena o societate in care sa se regaseasca cele trei libertati. Nu am gasit, dar cel mai aproape era cazul Hong-Kong unde libertatea umana si economica functionau foarte bine deoarece lipsea libertatea politica (tara era condusa de persoane desemnate de guvernul britanic).

Acum cred ca am gasit elementul care lipsea din ecuatie si motivul pentru care nu exista o solutie echitabila la aceasta problema. Acest element se numeste . Aceasta forta este singura care poate controla toate cele trei libertati. Forta opiniei publice, permanenta, puternica, manifestata democratic este singura care poate pune ordine in societatea romaneasca. Sa nu ne inchipuim ca daca nu vor fi la putere anumite persoane, sa zicem 10, 20…100, sistemul se va schimba.

Citeste si Dan Voiculescu il da in JUDECATA pe Traian Basescu

Mi-a placut expresia folosita in articolul “Romania’s Anti-Corruption Mania” (Mania Anti-Coruptie a Romaniei), publicat de New York Times pe 4 martie 2015: ”.

Deci: Romania nu poate fi schimbata de un om: nici doar de K. Johannis, nici doar de V. Ponta, nici doar de Preafericitul Daniel. Ea poate fi schimbata in bine numai si numai de opinia publica, decenta si puternica. Din pacate, astazi, opinia publica este prea tacuta.”
Adauga un comentariu