National

Dan Voiculescu i-a dat in judecata pe magistratii ce l-au trimis la inchisoare in dosarul ICA

Publicat: 30 sept. 2014
1

Dan Voiculescu a anuntat, pe blogul sau, ca a depus plangere penala impotriva judecatorilor Camelia Bogdan si Mihai Mihalcea, cei care l-au trimis la inchisoare in dosarul ICA. Voiculescu le imputa celor doi ca motivarea deciziei nu contine probe impotriva sa, astfel incat condamnarea de 10 ani reprezinta o infractiune, anume represiune nedreapta.

„Am citit motivarea deciziei din 8 august a Cameliei Bogdan. Am crezut ca macar motivarea va contine probe directe sau indirecte impotriva mea. Nici urma de probe! Asadar, am depus o plangere penala impotriva Cameliei Bogdan si a lui Mihai Mihalcea pentru savarsirea infractiunii de represiune nedreapta prevazuta de art. 283 alin. 2 Cod Penal care se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, scria Dan Voiculescu.

Citeste si CSM apara un procuror acuzat la Antena 3 ca ar fi pierdut probe in dosarul lui Mircea

Acesta sustine ca va merge cu acest proces pana la capat, inclusiv la instantele europene. „Sunt hotarat – iar consecventa ma caracterizeaza – ca acest dosar sa fie judecat, in continuare, atat de instantele din Romania, cat si de cele din Europa. Nu pot lasa ca tot ce am realizat in aceasta viata, prin munca cinstita, sa fie umbrit de o mare nedreptate”, sustine omul de afaceri.

Pe 8 august, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, in Dosarul ICA, in care este acuzat de spalare de bani si de un prejudiciu de 60 milioane de euro. Voiculescu primise, pe fond, 5 ani de inchisoare, insa procurorii DNA au cerut, la judecata de la Curtea de Apel, majorarea pedepsei.

Citeste si Dan Voiculescu DEZVALUIE cine va fi urmatorul PREMIER al Romaniei

Dupa doua-zile de audieri-maraton, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au pronuntat, vineri, sentinta definitiva in dosarul ICA.

In pledoaria finala sustinuta in fata instantei, Dan Voiculescu a sustinut ca rechizitoriul dosarului ICA este „incorect” si „bazat pe falsuri, nu pe probe”.

‘In rechizitoriu este creata o naratiune, o poveste, care e facuta cu talent de scriitor, dar nu de procuror. Rechizitoriul este incorect, nu se bazeaza pe nicio proba materiala. ‘Intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa mea. Timp de un an si trei luni am fost vanat de procurori, insa eu nu am fost chemat niciodata pentru a fi audiat. A derula o ancheta penala un an fara a interoga si presupusul inculpat mi se pare o chestiune ilegala, imorala si incorecta. De sase ani, de cand dureaza acest proces, m-am tot intrebat cum a fost acceptat acest rechizitoriu de catre tribunal (…) Ultimul punct se refera la acuzatia care mi se aduce de spalare de bani. In primul rand, eu nu am spalat in viata mea bani si sunt straine de mine metodele acestea’, a spus Voiculescu.

Citeste si Procuror trimis in judecata de DNA Iasi

La iesirea din sediul instantei, Dan Voiculescu a declarat ca ii pare rau de faptul ca ‘oameni complet nevinovati’ au fost ‘tarati’ intr-un proces ‘criminal’ doar pentru ca el trebuia sa fie condamnat.

‘Ma bucur ca s-a terminat procesul si cred eu ca doamna judecator si domnul judecator vor aprecia corect lucrurile asa cum au fost ele consemnate. Pana joi, trebuie sa prezentam niste concluzii scrise si probabil pe ECRIS va fi un termen cand se vor hotari lucrurile. Pentru mine e o durere si o declar public. Este vorba de faptul ca oameni complet nevinovati, dintre care cativa de peste 80 de ani, oameni care nu au avut niciodata nicio problema cu legea, au fost tarati in acest proces pentru ca trebuia sa fiu eu condamnat. Sunt niste oameni de o valoare extraordinara. Eu as considera rechizitoriul acesta ca un fel de crima, pentru ca a mancat niste ani din viata acestor oameni, stres enorm, si, probabil, ca mai devreme sau mai tarziu cei care au facut lucrurile astea vor trebui sa dea socoteala (…) Cea mai mare preocupare a mea e legata de acesti oameni total nevinovati, care toata viata lor nu au facut decat sa munceasca cinstit. De mine nu ma plang, eu o sa ma descurc oricum. Problema care se pune e legata de ei, niste oameni nevinovati care nu meritau astfel de lucruri’, a precizat Dan Voiculescu.
Comentarii
  • Zau? Dar cand declara ca d-na judecator, al carei CV il studiase atent si remarcase numai lucruri bune,este o profesionista desavarsita si ca are incredere in ea ca magistrat onest, mintea Felix? Daca a beneficiat de zece ani de Facultate Populara prin hotararea aceluiasi complet, iata ca nu mai este bine… Tare inconsecvent „dom Profesor”…

Adauga un comentariu