National

Dan Voiculescu afla marti daca va fi ELIBERAT

Publicat: 05 ian. 2015
1

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca marti, intr-un complet de divergenta, contestatia depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

CAB a decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, in complet de divergenta, a contestatiei depuse de Dan Voiculescu si a acordat termen pentru data de 6 ianuarie.

Citeste si Reactia lui Daniel Constantin dupa ce a fost renegat de Voiculescu

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

CAB a dispus, totodata, confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Citeste si Dan Voiculescu, atac dur la adresa lui Daniel Constantin

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti — Ploiesti, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

Citeste si Lovitura incredibila pentru televiziunile lui Voiculescu

Totodata, instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.
Adauga un comentariu