National

Dan Diaconescu, trimis in judecata pentru santaj

Publicat: 25 oct. 2010
1

Dan Diaconescu a fost trimis in judecata pentru doua fapte de santaj. Este vorba  de una savârsita în 2005 când a cerut 140.000 de euro si alta în 2009 când a cerut 200.000 de euro. Alaturi de Diaconescu, au mai fost trimisi în judecata Doru Parv, realizator de emisiuni la OTV, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si director al publicatiei „Atac la persoana”, acuzati si ei tot de santaj.

În rechizitoru procurorii au retinut ca în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu în calitate de asociat majoritar al SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la OTV l-a amenintat atât în mod direct cât si prin intermediul lui Doru Pârv pe primarul unei comune din judetul Arad. Scopul lui Diaconescu era sa obtina de la acesta suma de 200.000 de euro.

„Amenintarea a constat în dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savârsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinând cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe lânga unii ministri”, se arata în comunicatul DNA citat de Realitatea Tv.
Adauga un comentariu