Eveniment-Social

Dan Carlan trebuie demis imediat! Cine este favorit sa devina noul prefect al Iasului?

Publicat: 02 aug. 2015
1

@ Mai multe nume au fost vehiculate in ultimul timp pentru inlocuirea actualului prefect al judetului Iasi @ Sustinerea pe fata a primarului Gheorghe Nichita i-a grabit sfarsitul lui Dan Carlan @ Reclamat la Guvern, acesta risca sa fie demis din functie

Judetul Iasi ar putea avea in curand un nou prefect. Actualul prefect Dan Carlan nu mai poate ramane in cea mai importanta functie din Casa Patrata. In mediul politic iesean au fost vehiculate deja o serie de nume pentru a-i lua locul celui promovat de primarul Gheorghe Nichita, la acea vreme lider al PSD Iasi. Sustinerea pe fata a primarului Gheorghe Nichita i-a grabit sfarsitul lui Dan Carlan si incercarea de inducere in eroare a instantelor de judecata i-au fost fatale acestuia. De altfel, se pare ca in aceasta saptamana Dan Carlan va fi convocat la Bucuresti, la Ministerul Afacerilor Interne, unde va trebui sa explice de ce a vrut sa eludeze legea si sa-l ajute pe „taticul lui politic”, Gheorghe Nichita, sa revina la Primarie. De altfel, Carlan si-a dat seama ca are zilele numarate la Prefectura si a marturisit unor apropiati ca daca simte ca va fi dat afara din functie, va iesi el inainte sa-si anunte demisia.

Astfel, cel mai tarziu la 1 septembrie, Iasul ar putea avea un nou prefect. In interiorul PSD Iasi au fost luate in calcul cateva persoane, insa pana in prezent nu a fost nimic batut in cuie. In structurile de partid s-au vehiculat inclusiv numele lui Victorel Lupu, fost prefect si actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi. Acesta nu pare insa dispus sa renunte la fotoliul de la CJ, mai ales dupa ce a preluat sefia institutiei in urma suspendarii lui Cristian Adomnitei. Pe de alta parte, Victorel Lupu si-a manifestat deja sustinerea pentru Gheorghe Nichita in mai multe randuri. In plus, Lupu deja este pensionar, el beneficiind de o indemnizatie pe masura de la CJ. Daca ar ajunge iar la Prefectura ar trebui sa renunte la una din remuneratii. Un alt nume vehiculat si inainte de a ajunge Carlan a fost cel al lui Marian Serbescu, actual director al cancelariei prefectului.

Citeste si: Document exploziv. Prefectul influenteaza judecatorii pentru a-l proteja pe Nichita – FACSIMIL

Serbescu este functionar public si ar putea indeplini criteriile pentru a fi detasat prefect. Numirea sa a fost luata in calcul si anul trecut dupa demisia fostului prefect Romeo Olteanu. La acea vreme insa Nichita l-a preferat pe Carlan, unul din oamenii sai de incredere. Se pare insa ca cele mai mari sanse le-ar avea Catalin Bulgariu, actual consilier local PSD. Bulgariu a fost unul din opozantii primarului Nichita in ultima vreme si ar putea fi o varianta pentru postul de prefect. Acesta nu este insa functionar public, acest lucru fiind necesar pentru ca el sa ajunga in prefectura. Una din variantele vehiculate ar fi si cea a lui Marian Bosianu, care a mai ocupat functia de prefect in urma cu trei ani, chiar inaintea numirii lui Romeo Olteanu. In prezent sef al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice a Judetului Iasi, Marian Bosianu a fost si el printre sustinatorii lui Gheorghe Nichita. Surse din PSD Iasi au sustinut si ca nu este exclusa promovarea pe post a subprefectului Bogdan Abalasi. Totul se va decide in perioada urmatoare cand premierul Victor Ponta se va intoarce din concediu.

Dan Carlan a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-l sustine pe Gheorghe Nichita, prietenul sau. Carlan a emis un ordin legat de suspendarea lui Nichita extrem de dubios si care deja a fost contestat la Ministerul Afacerilor Interne. Actualul prefect este acuzat de abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Din cate se pare, Gheorghe Nichita i-a promis lui Carlan ca daca-l va ajuta sa revina la Primarie, atunci ii va oferi un loc eligibil pe lista candidatilor la Senat, din partea PSD Iasi.
Comentarii
  • ha,ha,ha.Abalasei care a fost director la Clean Total srl,firma lui Marius Stoian care de fapt este firma acoperita a lui Carlan care au tras tunuri la stat,ajutati de Vosganian,Axinia etc. Ducase toti pa,pa.
    Dar totusi poate il pune pe Marius Stoian

  • minciuni, minciuni, minciuni. Daca e sa plece Carlan de la prefectura pleaca ca are alte bube in cap nu pe ce zice ti voi.

  • Asta era problema de la început a băieților din PSD.?Cine ii va lua locul lui Cârlan?De asta au făcut sesizare la Minister?Sesizare anonima trimisa la Minister si la ziare ca sa-i luam capul lui Cârlan si apoi sa controlam noi prefectura.Smecherie de doi lei!

  • viitorul prefect v a fi Ainvancoaiei…usor de manevrat usor de manipulat…vindut PSD-ului..gata s a execute ordinele noilor stapini (UNPR)…cit despre inteligenta si nivel cultural atit cit trebuie unui ,,body-gard” adica ioc.

Adauga un comentariu