Actualitate

Dan Carlan ii raspunde primarului Constantin Simirad

Publicat: 04 mart. 1999
1

•Cirlan dovedeste ca nu mai este patronul firmei SC Lyna SRL din noiembrie 1998
•Simirad a facut o gafa acuzindu-l pe consilier ca inregistreaza datorii de 18 milioane lei la RA Termoficare

In cursul saptaminii trecute, primarul Iasului, Constantin Simirad a facut o „dezvaluire – soc” in privinta consilierului Dan Carlan. Primarul a mentionat ca firma lui Cirlan, SC Lyna SRL, inregistreaza un debit la RA Termofiare de peste 18 milioane lei.

„Iata cine este cel care doreste sa restructureze regia ! Dan Cirlan ar face mai bine sa isi plateasca datoriile si apoi sa se ocupe de aceasta problema”, a fost concluzia lui Constantin Simirad. Consilierul liberal raspunde la aceste acuzatii printr-o situatie a firmei, datele provenind de la Camera de Comert si Industrie Iasi. Conform acestui document, SC Lyna SRL l-a avut drept administrator pe Carlan Danut.

Pe data de 6 noiembrie 1998 la Camera de Comert este inregistrata cererea de inscriere mentiuni nr. 20041 in care se precizeaza urmatoarele modificari: „Schimbarea sediului social in strada Vasile Lupu nr. 78 (din Soseaua Arcu nr. 8, Sala Vointa); Retragerea fostilor asociati (Carlan Danut si Carlan Mihaela) si cooptarea in societate a d-lor Pintilie Dumitru Gabriel si Hozoc Florin prin cesionarea partilor sociale detinute; Retragerea din functia de administrator a d-lui Carlan Danut Mugurel si numirea in aceasta functie a d-lui Hozoc Florin; Schimbarea numelui societatii in SC TRICOTAJE SRL”. Situatia firmei este insotita de datele referitoare la societate, capital social si cele despre asociati, informatii care le confirma pe cele prezentate in documentul anterior.

Intr-un comunicat remis redactiei noastre, Dan Cirlan completeaza mentiunile din documentele Camerei de Comert, facind referire si la situatia debitelor fata de RA Termoficare: „la data la care am plecat din firma, aceasta inregistra un profit curent de 755.000.000 lei si deplina capacitate de a-si onora toate obligatiile curente. La aceeasi data, din obligatia catre RA Termoficare de circa 18 milioane lei, erau achitate 16 milioane lei”.

Prin precizarile aduse, se constata ca in privinta relatiei dintre consilierul in cauza si regie, primarul Simirad a lovit in afara tintei. Pornirea acestuia a demonstrat dorinta de a-l discredita cu orice pret pe Carlan si, odata cu el, si proiectul sau de restructurare al Regiei de Termoficare.

Mentionam ca sedinta de Consiliu local dedicata dezbaterii „proiectului Cirlan”, care ar fi trebuit sa aiba loc joia trecuta, a fost reprogramata la o data ramasa pina acum necunoscuta. Sansele de aprobare a propunerii ar fi fost oricum minime, insa se pare ca primarul a renuntat la o abordare frontala a propunerii in favoarea unei campanii de denigrare a initiatorului proiectului.
Adauga un comentariu