Actualitate

Dan Carlan a demisionat din Prefectura. Motivul este halucinant

Publicat: 02 dec. 2015
1

@ Prefectul judetului Iasi a demisionat din functie @ Motivul pentru care Carlan a plecat din Prefectura Iasi este unul incredibil @ Pana sa plece, Dan Carlan vrea sa faca un sondaj prin mediul administrativ iesean, sa vada cum a lucrat cu toata lumea

Veste soc in administratia ieseana. Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, si-a anuntat ieri demisia din functie. La 15 luni dupa ce a fost numit prefect, Dan Carlan a facut un pas in spate dupa instalarea noului Guvern condus de Dacian Ciolos si a preferat sa revina pe un post de functionar public din Ministerul Energiei, post pe care l-a ocupat inainte de a ajunge la Prefectura Iasi.

Promovat pe functie in timpul lui Victor Ponta, Dan Carlan este primul prefect din tara care refuza sa lucreze sub mandatul lui Dacian Ciolos. Carlan si-a motivat decizia prin faptul ca nu se regaseste in noul Guvern tehnocrat, el fiind numit pe vremea premierului PSD Victor Ponta. De altfel, Carlan a ajuns la Prefectura Iasi din postura de membru PSD, la propunerea fostului primar Gheorghe Nichita. Acum, Dan Carlan a decis sa se retraga de la Prefectura si sa se intoarca pe un post caldut de bugetar din cadrul Ministerului Energiei.

„Avem un Guvern nou, diferit fata de cel care m-a instalat in functie. Este corect sa ii ofer noului Guvern posibilitatea de a numi o alta persoana in functie. Consider ca este un gest de responsabilitate si ma bucur ca domnul ministru Toba a inteles asta. Eu ma voi intoarce pe postul de la Ministerul Energiei”, a spus Dan Carlan. In locul lui Carlan, la prefectura va ramane actualul subprefect Bogdan Abalasi. Carlan va ramane la prefectura pana la jumatatea lunii decembrie, insa mandatul sau va inceta abia la inceputul lunii ianuarie.

„Nu mai este oportun pentru mine sa raman. Incepand cu 4 ianuarie anul viitor, ma voi intoarce la minister. Oricum, in planul noului Guvern, Ministerul Energiei se afla in reorganizare. Va trebui un proiect de Hotarare de Guvern in privinta reorganizarii, o parte din directii urmand a trece la Economie. Voi vedea care va fi pozitia in perioada urmatoare si ma voi pune la dispozitia Executivului. Eu am luat decizia de plecare inca de acum o luna, in ziua in care premierul Victor Ponta a demisionat. Voi ramane la serviciu pana la 18 decembrie, dupa care voi intra in concediu, pentru ca mai am cateva zile pe care le pot lua. Pana atunci, doresc sa am parte de cea mai linistita predare de mandat. Voi face si o evaluare interna, alaturi de colegi si de primarii din judet, pentru a vedea cum am colaborat cu ei”, a adaugat Dan Carlan. Acesta i-a trimis o adresa lui Ciolos, prin care isi motiveaza decizia.

„Subsemnatul Dan Carlan, exercit temporar functia de prefect al judetului Iasi, incepand cu data de 4 septembrie 2014, prin detasare de pe functia publica pe care o detin la Ministerul Energiei. Prefectul, potrivit legii, este reprezentantul Guvernului in teritoriu. Avand in vedere instalarea recenta a unui nou guvern, in structura politica profund diferita fata de cea precedenta, apreciez ca se cuvine ca acesta sa aiba posibilitatea nestingherita de a decide cu privire la persoana celui care il va reprezenta in judetul Iasi in calitate de prefect. Din aceste considerente, domnule prim-ministru, va informez faptul ca inteleg sa-mi depun mandatul primit prin Hotararea Guvernului si sa solicit incetarea detasarii cu data de 4 ianuarie 2016″, se arata in adresa inaintata de Carlan premierului Ciolos.

Omul PSD

Dan Carlan a fost implicat intr-un scandal urias in urma cu cateva luni. Prefectul a incercat sa-l ajute pe Gheorghe Nichita sa revina in functia de primar la acea vreme, incalcand flagrant legea. Carlan a trimis instantelor de judecata un ordin in care ii prelungea suspendarea lui Gheorghe Nichita, dar in documentul respectiv a strecurat mai multe paragrafe prin care le sugera judecatorilor sa-l lase pe Nichita sa revina la conducerea Primariei, pentru ca Iasul era sub cod portocaliu de canicula si primarul era singurul care putea gestiona situatia, conform opiniei sefului Prefecturii. Totodata, Carlan a facut o campanie agresiva PSD in preajma prezidentialelor de anul trecut, cand a reusit sa racoleze mai multi primari PNL ce au trecut la social democrati in baza celebrei ordonante a traseistilor, initiata de Liviu Dragnea.
Comentarii
Adauga un comentariu