Eveniment-Social

Dalkia a stors inca o data bugetul Primariei

Publicat: 02 aug. 2012
1

@ Francezii de la Dalkia au incheiat un contract la aproape jumatate din pretul estimat, dupa o licitatie cu dedicatie organizata de municipalitate @ Statutul viitorului operator de termoficare din municipiu, SC Dalkia Termo Iasi, ramane incert, fiind asteptate licentele care permit prestarea de servicii

Dalkia Romania a mai prins un contract pe bani publici pentru a continua prestarea serviciului de termoficare pana la intrarea in efectivitate a concesionarii termoficarii iesene. Astfel, licitatia pentru asigurarea de „Servicii pentru sustinerea activitatii operatorului local de servicii de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in Municipiul Iasi”, demarata  in luna iunie, s-a finalizat cu semnarea unui contract pe trei luni cu multinationala franceza Dalkia Romania.

„Contractul de servicii a fost incheiat cu cei de la Dalkia pentru ca doar ei au facut o oferta, aceasta fiind de 165.000 de lei, estimarea initiala fiind de 242.000 de lei, ambele sume neincluzand TVA”, a precizat Lucian Schiopu, purtatorul de cuvant al municipalitatii.
Practic, prin acest contract, primaria a asigurat continuitatea in asigurarea serviciului de termoficare pe timpul verii si la inceputul toamnei. In ceea ce priveste asigurarea caldurii si pretul agentului termic in iarna 2012 – 2013, lucrurile nu sunt clare inca. Astfel, societatea Dalkia Termo Iasi ar trebui avizata de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Licentierile din partea celor doua autoritati se lasa insa asteptate la aproape o luna de la semnarea contractului pentru concesionarea termoficarii. „Documentatia privind licentierea se afla in debatere atat la ANRE, cat si la ANRSC. Daca la ANRE analiza este pe final, ANRSC inca mai analizeaza documentele, fiind solicitate mai multe detalii tehnice”, a completat Lucian Schiopu.

Tarifele se discuta luna aceasta

In ceea ce priveste  tariful care va fi practicat la iarna de Dalkia pentru caldura, o decizie se va lua cel mai probabil in septembrie. Primele propuneri vizand subventiile locale si guvernamentale la caldura vor fi analizate la Bucuresti de catre ANRE si ANRSC in prima decada a lunii august. „Vom discuta concret ce masuri se pot lua in prima decada a lunii august. Exprimarea tarifului se va face defalcat, fiind prezentate pe factura fiecare din componente, respectiv pretul de productie, de transport si distribuire, plecandu-se de la 253 de lei. Formulele de ajustare vor pleca de la acest pret”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
Adauga un comentariu