National

Dacian Ciolos, declaratii de la Consiliul European – UPDATE

Publicat: 18 dec. 2015
1

UPDATE 15:11 – „Referitor la criza migratiei nu au fost decizii fundamentale. Au fost mai mult discutii despre stadiul in care ne aflam cu relocarile. S-au discutat anumite masuri care vizeaza, asa cum si Romania solicita de ceva vreme, tratarea chestiunii migratiei la sursa si identificarea unor solutii in aceasta directie. S-a discutat despre propunerea pe care Comisia a avansat-o si care urmeaza sa fie discutata in Consiliul de ministri, cea privind intarirea controlului la frontierea Uniunii Europene, un lucru foarte bun pe care si Romania l-a sustinut de mai multa vreme”, a spus Dacian Ciolos.

UPDATE 14:59 – Potrivit ultimelor estimari, din Turcia se inregistreaza 4.000 de plecari pe zi, insa Turcia trebuie sa colaboreze cu Uniunea Europeana, pentru a demonstra ca impune masuri pentru a nu mai permite imigrantilor sa circule necontrolat in UE.

STIRE INITIALA – Dacian Ciolos face declaratii de presa dupa ce a participat la o sedinta a Consiliului European. Premierul Romaniei a vorbit despre posibilitatea infiintarii unor noi structuri de paza de coasta si de frontiera. Potrivit premierului, pana anul viitor urmeaza sa se ia o decizie in acest sens, in vederea intaririi capacitatii Uniunii Europene de a controla fluxul de migranti. Premierul a adaugat ca masura este importanta inclusiv pentru stoparea fluxului de migranti.
Adauga un comentariu