Local

Dacia Logan a fost masina preferata de ieseni anul trecut

Publicat: 09 ian. 2013
1

Piata auto din judetul Iasi este in continua scadere. Cu toate acestea, Dacia este lider detasat in topul vanzarilor de masini pe judetul Iasi. Loganul a ramas cea mai cautata masina la dealerii auto si in anunturile second-hand. Nici masinile straine nu au fost evitate de ieseni. „Anul trecut s-a inregistrat un trend usor ascendent la vanzarile de automobile Suzuki, in comparatie cu anii trecuti”, a declarat managerul de vanzari la Doly Iasi, Anca Chelaru.
Vanzarile la autoturismele second-hand au scazut si ele, ceea ce a dus la reducerea majora a preturilor de vanzare. Atat vanzatorii, cat si cumparatorii au tinut mai mult cont de starea de functionare a masinii, dar si de clasa din care face parte autoturismul, de numarul de kilometri parcursi, anul de fabricatie si modul in care au fost efectuate reviziile. Daca in urma cu trei ani, un autoturism Volkswagen Golf 4, cu motorizare de 1.900 centimetri cubi, an de fabricatie 2001, echipat integral, ajungea undeva pe la 7.000 euro, acum acesta poate fi cumparat cu 4.000 euro.
Liderul de piata second-hand in Romania este Volkswagen, cu aproximativ 38.000 de masini inmatriculate in Romania in primele 11 luni din 2012, reprezentand o crestere de 95%, comparativ cu perioada similara din 2011. Clasamentul este completat de Opel cu 31.100 de unitati, Ford cu 19.600 de unitati, Audi cu aproximativ 9.700 de unitati si BMW cu 8.400 de unitati.
Noua taxa auto va afecta fara indoiala evolutia pietei auto din Romania.
Comentarii
Adauga un comentariu