Actualitate

Daca noi nu putem: Franta initiaza o petitie impotriva exploatarii gazelor de sist din Romania

Publicat: 07 iun. 2013
1

Un blog francez are o initiativa demna de admirat: a conceput o petitie impotriva exploatarii gazelor de sist din Romania. Astfel, ES France va invita sa semnati petitia si o dati mai departe contactelor dumneavoastra. Exploatarea gazelor de sist va avea un efect devastator asupra naturii si a biodiversitatii din Romania. Este o problema urgenta si trebuie facuta o mobilizare internationala pentru rezolvarea acesteia.

„Guvernul roman a concesionat mari suprafete de teren, in cele mai frumoase regiuni ale tarii, pentru inceperea exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice, din vara anului 2013. Romanii au iesit in strada si au protestat, dar au fost complet ignorati de media si Guvern.

Fracturarea hidraulica este o metoda de forare a gazului natural foarte periculoasa, care ameninta poluarea apei, a aerului si a hranei noastre. Produsele chimice utilizate pentru fracturare sunt toxice si pot contamina panza freatica. In cazul unui accident sau a unei deversari, milioane de litri de apa contaminata ar putea ajunge in apele locale.

De asemenea, pentru realizarea fracturarii hidraulice se folosesc produce care pot contine substante radioactive, ceea ce face ca eliminarea sa fie dificila si periculoasa. In SUA au fost documentate mai mult de 1000 de cazuri de contaminare a apei de langa site-urile de foraj.

Fracturarea hidraulica poate provoca si schimbari climatice si a fost legata de cutremure.

Mai multe tari, cum ar fi Franta, Bulgaria, unele state elvetiene si germane au adoptat deja o interdictie sau moratoriu pe fracturarea hidraulica.

Click aici pentru a semna petitia! De asemenea, iti poti exprima parerea cu privire la exploatarea gazelor de sist in Romania lasand un comentariu mai jos!
Comentarii
 • Bun bun, trebuie sa intreprinda altii solutii ptr noi!!!
  Ce atâtea petitii?! stati si dati din dejte in fata computerului sau din gura in fata tembelizorului! Se pisa ei pe petitiile voastre, voi nu vedeti ca nu se face nimic?!
  Singura solutie pentru a schimba ceva e sa va ridicati gaoazele puturoase din fata televizorului, de sub plapuma sau de unde câcat sunteti bagati si sa mergem peste ei!!! ACUM! PANA NU-I PREA TARZIU!
  Aaai greu îi, tulai domnie!!!!

  • Mars in Jiul mati de oltean inputit. Dute si foreaza la mata in batatura si nu dispune de viitorul copiilor din Moldova. Romania nu-i a ta tradatorule.

 • Nu inteleg de ce in Romania, chiar si ideile bune se construiesc pe minciuna. Franta nu a initiat nicio petitie, argumente: „blogul ES France” nu exista, ES France este o firma de distributie de componente electronice; pe site-ul cu petitia scrie clar ca aceasta (petitia) este initiata de Asociatia R. Romania; textul petitiei este in engleza: niciodata, dar niciodata un francez nu ar face asta, sunt prea nationalisti si mandri ca sa scrie in alta limba decat franceza. Deci, dincolo de discutia despre gazele de sist, articolul este o mare minciuna, din pacate…
  Salutari din Franta!

 • Sint bune petiile si trebe semnate cu miliardele. Poate ca nu rezolva nimic dar ii enerveaza. NIMIC NU II BUCURA MAI TARE PE JEGOSII CARE NE CONDUC CA LIPSA REACTIEI POPULARE. ASA CA SA SEMNAM PETITII PINA UNA ALTA DACA NU STIM SA UMBLAM CU LANCEA LUI HOREA!

Adauga un comentariu