Local

Daca iti cauti o slujba, ai mare grija! Iata ce se ascunde in spatele acestor anunturi de angajare!

Publicat: 02 aug. 2015
1

@ Zilnic zeci de tineri intra in diferite curse pentru a castiga bani usor, insa incercarea lor nu este dusa pana la capat @ Sute de anunturi impanzesc site-urile de socializare si nu numai, cu oferte de nerefuzat @ Sume importante de bani se vehiculeaza, dar banii nu se castiga chiar atat de simplu

Zilnic pe site-urile de socializare apar zeci de anunturi postate sub forma de comentariu pentru a atrage potentiali angajati. Cu siguranta fiecare utilizator al retelelor de socializare din Iasi si din restul tarii a intalnit macar o data un anunt de acest gen. „Castiga bani din prima zi” sau ” Cel mai usor poti castiga bani de acasa” sunt doar doua dintre oferte. De o buna perioada de timp zeci de persoane s-au declarat pacalite de aceste anunturi, care suna excelent. In general o astfel de postare propune potentialilor angajati salarii mai mult decat atractive. Toate incurajeaza munca de acasa, din fata calculatorului. Salariile de inceput, dupa cum spun cei din spatele postarilor, incep de la 100 de euro si pot ajunge la 400 de euro. Nu se cere experienta, nu se cer studii superioare, de fapt nu se cere nimic, doar ti se ofera. Unul dintre iesenii nemultumiti de aceste anunturi spune ca totul pare a fi o mare pacaleala.

„Trebuie sa cumperi diferite materiale pentru a continua sa lucrezi”

Dupa ce intri in jocul unui astfel de anunt, urmeaza zeci de etape in care ar trebui sa inveti cee ce ai de facut ca viitor angajat. „Am luat legatura cu unul dintre cei care posteaza anunturi de angajare pentru ca oferta lui parea de nerefuzat. Mi s-a propus sa lucrez doua ore pe zi pentru o suta de euro pe luna sau sa lucrez opt ore pentru trei sute de euro pe luna. Abia terminasem facultatea si mi s-a parut o slujba buna pentru inceput. Initial nu mi s-a spus ce urmeaza sa fac, dar pe o perioada de zece zile primeam diferite cursuri pe care trebuia sa le citesc. La finalul acestei perioade cel care a postat anuntul mi-a spus ca trebuie sa cumpar o carte de la el care costa 50 de lei, apoi sa pun anunturi si eu la randul meu cum face el, sa pacalesc cat mai multi oameni sa faca acelasi lucru, iar dupa vreun an sa incep sa castig bani. De fapt, din cate am inteles eu, trebuie sa faci reclama unui autor si unei carti. Nu mi s-a parut corect atat timp cat in anunt nu face referire la asta. Nu am mai discutat cu acel utilizator, cu toate ca la un moment dat devenise foarte insistent”, sustine Radu, un student nemultumit. Anunturile ce par ideale ascund in mare parte diferite pacaleli mascate.
Adauga un comentariu