Actualitate

Daca ai aceste simptome, mergi imediat la medic. Boala este contagioasa

Publicat: 29 dec. 2015
1

@ Medicii recomanda populatiei sa nu intrebuinteze niciun antibiotic @ Boala are un grad mare de contagiozitate si pentru prevenirea imbolnavirilor populatie trebuie sa respecte indicatiile medicilor

La primele semne de boala, medicii va sfatuiesc sa evitati pe cat posibil contactul cu alte persoane, indeosebi cu cele in varsta, copii, bolnavii cronici, gravide si sa va prezentanti imediat la medic. Boala debuteaza cu febra mare, frisoane, dureri de cap, dureri musculare. Medicii recomanda populatiei sa nu intrebuinteze niciun antibiotic fara acordul doctorului. Gripa este determinata de un virus gripal, fiind caracterizata prin manifestari respiratorii si generale grave si este o boala infectioasa acuta cu un grad inalt de contagiozitate.

Gripa este cea mai importanta dintre virozele respiratorii, prin frecventa si durata sa. In functie de tipul virusului gripal, boala poate avea o evolutie usoara (ca o raceala comuna), sau poate lua forme grave, severe, mai ales la persoanele cu risc: varstnici, bolnavi cu afectiuni cardio-vasculare si respiratorii cronice, diabetici, gravide, copii mici. De aceea, medicii recomanda efectuarea vaccinarii antigripale la categoriile mentionate, in perioada sezonului rece. Virozele respiratorii evolueaza in general in timpul iernii, cand se produc modificari meteo, cand scade rezistenta generala a organismului.

„Campania de vaccinare gratuita împotriva gripei de sezon continua si in perioada urmatoare. Pentru a veni in sprijinul populatiei, Ministerul Sanatatii a repartizat judetului Iasi o noua transa de vaccin antigripal, ce consta in 9.500 de doze, care vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnavire. Acestea au fost repartizate medicilor de familie, în unitatile sanitare, dar si în unitatile de asistenta medico-sociale. Directia de Sanatate Publica Iasi recomanda continuarea procesului de vaccinare antigripala, mai ales in aceasta perioada cu fluctuatii mari de temperatura. Pana acum s-au imunizat 17.500 de persoane cu boli cronice, boli renale, diabet zaharat, varstnicii peste 65 de ani, copii si batrani institutionalizati, personalul medico-sanitar. Recomandam populatiei din categoriile de risc, dar si persoanelor care vin in contact cu acestea, sa se adreseze la cabinetele medicilor de familie”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica Iasi. In scopul cresterii rezistentei organismului, sunt indicate exercitiile fizice in aer liber, o alimentatie bogata in substante energetice, consumul de vitamina C. Pentru prevenirea imbolnavirilor de gripa, se vor evita aglomeratiile in spatii inchise (sali de cinema, discoteci, etc) si, pe cat posibil, folosirea mijloacelor de transport in comun.
Comentarii
  • Nu faceti prostia sa va vaccinati.In 2010 tot asa au manipulat lumea si au creat panica cum ca este epidemie de gripa porcina si de atunci la multa lume le pare rau ca s-au vaccinat printre care si mie.Din Ianuarie 2010 de cand m-am vaccinat sanatatea mea este in picaj sau in cadere libera din cauza acestui nenorocit de vaccin.

Adauga un comentariu