Eveniment-Social

Cuvant religios rostit la Universitatea Cuza – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 nov. 2011

In prezenta Inalt Prea Sfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dar si a reprezentantilor Bisericii Romano-Catolice, ieri au fost deschise lucrarile celei de-a patra editii a Conferintei Nationale „Text si discurs religios”, care se desfasoara la Universitatea Al. I. Cuza. In cuvantul sau adresat celor prezenti, IPS Teofan a aratat importanta fiecarui cuvant religios. „Ne adunam in aceasta sala pentru a fi partasi la un moment de reflectie, legat de semnul care ne aduna aici, cel de text si discurs religios. La o intalnire avuta anul acesta, un coleg mi-a impartasit un gand, si anume ca, in orice situatie te-ai afla, nu poti sa nu-l spui. In orice situatie te-ai afla, nu poti sa nu comunici. Ceea ce este interesant este faptul ca mesajul tau este doar 20 la suta verbal si 80 la suta nonverbal. Acest lucru este respins la o prima privire. Nu ceea ce marturisesti, ci modalitatea in care o faci. Starea sufleteasca, cum te asezi, in ce pozitie te afli in fata interlocutorului, toate acestea conteaza pentru noi si nu numai”, a spus IPS Teofan.

Si reprezentantii Bisericii Romano-Catolice au evidentiat importanta discursului religios. „Acest cuvant este un dar divin oferit cu generozitate de catre Dumnezeu. Chemarea pe care Dumnezeu o face este valabila si ne priveste si pe noi. Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si este necesara pentru ca omul sa fie pregatit pentru a ajunge la El. O asemenea misiune ne revine si noua, beneficiarii tezaurului cuvantului. Trebuie sa-l transmitem tuturor, pentru a avea o lumina sigura pentru a calauzii pasii”, a spus preot prof. dr. Wilhelm Danca, de la Institutul Teologic Romano-Catolic.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala „Text si discurs religios”, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei si cu Dieceza Romano-Catolica de Iasi.
Adauga un comentariu