Eveniment-Social

Cutremur la PSD Iasi. Lideri ai filialei vor fi decapitati de la centru

Publicat: 22 mart. 2015
1

@ Mai multi inalti demnitari ai PSD Iasi risca sa ramana pe dinafara @ Conducerea centrala a partidului a decis sa se lepede de alesii cu probleme penale, o parte din acestia fiind membri de vaza ai organizatiei judetene de la Iasi @ Iasul a ajuns sa aiba cei mai multi demnitari condamnati sau anchetati pentru fapte de coruptie

PSD Iasi sta pe un butoi cu pulbere. Mai multi actuali deputati si senatori PSD risca sa fie dati afara din partid dupa adoptarea noului statut. La sfarsitul saptamanii trecute, liderii PSD au adoptat in cadrul Consiliului National o noua rezolutie prin care se interzice ocuparea functiilor politice sau demnitatilor publice numite de catre membrii de partid aflati în diferite stadii de cercetare penala sau care sunt condamnati pentru cazuri de coruptie.

Aceste masuri ar urma sa fie luate imediat dupa momentul adoptarii. In aceasta situatie se gasesc mai mult demnitari ieseni, printre care deputatii Anghel Stanciu, Neculai Ratoi si senatorii Sorin Lazar si Florin Constantinescu. In cazul lui Stanciu si Lazar situatia deja este batuta in cuie, pentru ca cei doi au fost condamnati de instantele supreme pentru fapte de coruptie. Intr-un asemenea caz, conform noilor prevederi aprobate de liderii PSD, cei doi parlamentari ieseni ar urma sa-si piarda functiile detinute in partid si sa fie trecuti pe linie moarta.

„Daca esti inculpat, adica daca s-a pus în miscare actiunea penala, nu mai poti ocupa functiile numite de ministru sau conducerea celor doua Camere. Daca esti trimis în judecata pentru fapte de coruptie, de asemenea, esti suspendat – din primele nu poti fi suspendat, ci esti înlocuit – esti suspendat din functiile politice daca apare o condamnare în prima instanta, inclusiv din calitatea de membru de partid, si, sigur, în cazul unei condamnari definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, îsi pierd functiile numite, functiile politice”, au aratat liderii PSD.

Anghel Stanciu a fost condamnat la sase luni de închisoare cu suspendare de instanta suprema pentru ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar, creand astfel un prejudiciu substantial statului. Sorin Lazar a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de doi ani, pentru conflict de interese. Lazar mai are insa un dosar penal deschis pe numele sau de pe vremea cand era primar al comunei Strunga. Pe langa cei doi, in vizor ar mai intra Neculai Ratoi si Florin Constantinescu, chemati de procurorii anticoruptie sa dea cu subsemnatul pentru un prejudiciu creat municipiului Pascani in urma cu mai multi ani cand amandoi erau in administratia publica locala.

Sedinta Consiliului National al PSD a provocat si alte dispute. Unii primari au acuzat presiunile la care sunt supusi din partea Directiei Nationale Anticoruptie, sustinand ca functionarii traiesc sub teroare din cauza procurorilor, dar si lipsa de implicare a parlamentarilor proprii care nu se implica in reactualizarea Codului Penal. „Sunt legi care încurajeaza santajul autoritatilor la tot ce înseamna persoana publica aleasa. S-au dat legi ascunse în primarii. Le este teama functionarilor sa mai semneze, având în vedere actiunile de forta care înseamna o instaurare a unui stat dictatorial”, a spus Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.
Comentarii
  • Ce aveti cu mine? Am fost viceprimar, am fost vicepresedinte la CJ, acum sunt deputat…Mare Om, mare caracter, mare intelectual al Iasului acest politician>

  • MAI adscalitei deputat analfabet care faci pea prostu da fenechiu na fost ministru si de fapt era infractor la costum da nastase na fost primministru si de fapt era infractor, mai animalule ce esti ai furat din viitorul copiilor mei ai furat spatii,terenurri ,cladiri,ai smenuit licitatii dupa care ti ai cumparat si din banii copiilor mei functia de deputat analfabet INFRATOOOOORRUUUUULLLLEEEEEEEEEE LA PUSSSSCCCCARRRRIIIEEEEEEEEE

Adauga un comentariu