Actualitate

Cutremur in politica ieseana! Liderul consilierilor judeteni de la PDL trece la PSD

Publicat: 10 sept. 2014
1

@ Liderul consilierilor judeteni ai Partidului Democrat Liberal (PDL), Radu Ionel Ursanu, a decis sa treaca la Partidul Social Democrat, in semn de protest pentru modul in care liderul PDL, Dumitru Oprea, a indepartat toti membrii importanti din conducerea organizatiei democrat-liberale

Cutremur de proportii in politica ieseana. Liderul consilierilor judeteni ai Partidului Democrat Liberal (PDL), Radu Ionel Ursanu, a decis sa treaca la Partidul Social Democrat, in semn de protest pentru modul in care liderul PDL, Dumitru Oprea, a indepartat toti membrii importanti din conducerea organizatiei democrat-liberale. Desi este bolnav si urmeaza un tratament in strainatate, Radu Ursanu, care este membru PDL de 12 ani (cand formatiunea politica nu era la putere si avea doar 5-6 procente in intentiile de vot ale romanilor), a fost exclus din conducerea Biroului Permanent Judetean de la PDL si a fost inlocuit de pe colegiul de deputati in care a investit energii si bani in campania din anul 2012. De altfel, odata cu venirea lui Dumitru Oprea, cei mai importanti membri ai PDL, oameni competenti si cu state vechi in partid, ca Vasile Toma, Dorel Lebada sau Adrian Acostoaie, au fost indepartati din forurile de conducere si pusi in locul lor traseisti politici ca Marius Spanu, Eugen Oprisa, Tudor Luchian sau Gabriel Grigore.

Dincolo de calculele politice, este revoltator modul in care conducerea PDL s-a comportat cu un membru din forul de conducere, care traverseaza un moment greu in viata si care este obligat sa stea cateva saptamani in afara tarii, unde urmeaza un tratament extrem de agresiv. In loc sa fie sustinut de colegii de partid, Radu Ursanu a fost indepartat in aceasta perioada din forurile de conducere, doar pentru ca cei care au santajat constanta conducere centrala a PDL sa mai aiba un os de ros. Practic, Dumitru Oprea si gasca lui de traseisti politici au profitat de boala lui Radu Ursanu pentru a-i mai infinge un cutit pe la spate.

Cu regret spun ca nu ma mai regasesc in proiectul Partidului Democrat Liberal, o formatiune politica pe cale de disparitie, in care am intrat in urma cu peste 12 ani. Impreuna cu o serie de colegi cu state vechi in PDL, am fost indepartat din conducerea Biroului Permanent Judetean. Nu m-a suparat acest lucru, dar nici macar nu mi s-a comunicat oficial care sunt motivele acestei decizii, desi toata lumea stia ca sunt la tratament in strainatate. Domnul presedinte Dumitru Oprea cred ca avea datoria morala, pentru cat am muncit in acest partid in ultimii 12 ani, sa ma instiinteze macar de decizia dumnealui. Eu am fost votat de catre ieseni pentru a putea trece proiectele cu m-am prezentat in fata lor. Consider ca prin trecerea mea la PSD imi voi putea duce la indeplinire aceste proiecte„, a spus ieri Radu Ursanu, de acum fostul lider al consilierilor judeteni PDL.

In zilele urmatoare este de asteptat ca si alti consilieri locali si judeteni ai PDL sa treaca la PSD, in semn de protest pentru felul in care Dumitru Oprea si stapanul lui de la Suceava, baronul Gheorghe Flutur, au distrus organizatia locala a democrat-liberalilor. Vom reveni!
Comentarii
 • Mare greseala a facut pdl-ul ca nu l-a exclus la timp din partid. Alaturi de cei ce-l sustin, a facut parte din gasca lui Surdu. Acum incearca sa fie tot cu acesta, in psd, desi, din pacate, in loc sa-si vada de sanatate, face astfel de jocuri murdare. Daca de atatea luni nu mai este prezent in consiliul judetean, nici la partid, cum sa fie intr-un birou judetean al pdl? Va fi prima victima a declararii ca neconstitutionala a ordonantei traseistilorr pe care el ii taxeaza.

 • Are dreptate Ursanu. Jigodia de Flutur a facut tot ce a putut pentru a defavoriza Iasul in Favoarea Sucevei. A luat tot ce s-a putut lua de la Iasi iar ce nu a putut lua a trecut sub stapanirea unui om adus de la Suceava. Retardatul de Oprea, pentru o functie si un biscuit a facut tot ce i-a cerut Flutur, nu i-a pasat de ieseni deloc.
  Iasul a fost facut praf de bacauanii Sechelariu cu gasca lor iar ce a mai ramas a distrus Flutur prin intermediul unor banditi ca Oprea.
  Poate doar Tomaseschi mai reuseste ceva in sesul nesupunerii totale fata de Flutur si inlaturarea gunoiului de Oprea.

 • consilierul ursanu este bolnav si are nevoie de sprijin; a cerut la cj dar a fost refuzat;poate ca daca trece la psd o sa obtina acest sprijin pt sanatate; este scuzabil,vrea sa si salveze viata. Dar despre amicii marginalizati de rectorul oprea mai incet; adrian acostoaie este un globe trotter partinic sau cum s-o fi scriind; a fost la multe bordeluri politice,asa ca ciocul mic. iar daca PSD reuseste sa devina majoritar,e mai util pt cetateni decit cearta permanenta intre alesi fara folos. Oprea trebuie respectat pina cind va fi inlocuit de un sef politic autentic.

 • jignirile si luari de pozitii suburbane.Mitocanii si bucurii pentru dezastre.Sforari,spagari,********** si mincinosi,asta este gasca lui Oprea,mic la stat si caracter,insotit de nulitati ca spinu,nu se ridica la nivelul sa-i pomeneasca numele lui Surdu.Acest om a deschis usa partidului si l-a inobilat,Oprea il baga in mocirla si il desfiinteaza.

  • Fratilor de ziaristi, da lasati toate comentariile facute, nu numai cele care trag in Oprea. Ca sa citeasca oamenii si de bine si de rau de Ursanu, absolvent de teologie care a provocat acest asazis cutremur in politica de pe Bahlui. Nu-i nici un cutremur, cit i-a fost bine si a profitat a fost in PDL, acum vrea sa plece la PSD crezind cai prosteste pe psdisti, pe Nichita, Chirica, Iacoban numai ca acestia nu vor sa-l primeasca in PSD pt ca se descurca si fara el. PSD va pierde fff mult daca il primesc pe Ursanu – inseamna ca sefii PSD de la Iasi isi bat joc de proprii membri care au muncit si sau batut cu Ursanu, lau batut pe Ursanu in alegeri iar acum Ursanu sa le vina drept coleg, uscat si curat? Nu se va intampla asta, va fi doar de forma.

 • Un comentariu al meu de azi dimineata , in care imi spuneam parerea despre acest p.o.l.i.t.r.u.c. a fost sters ! Prietenii dlui Ursanu stiu de ce … !

  • Probabil nu ai avut „ocazia” sa il cunosti … Nimeni nu e perfect. Sa afirmi ca o persoana e jalnica „din toate punctele de vedere” sugereaza ca esti plin de frustrari. Cu eforturi mari cred ca poti depasi starea asta.

Adauga un comentariu