Sport

CUTREMUR in fotbalul mondial! Se rupe UEFA de FIFA?

Publicat: 18 nov. 2014
1

@ Nemtii si britanicii iau în calcul aceasta solutie daca forul mondial nu face publica ancheta procurorului american Garcia privind corectitudinea atribuirii CM 2018 si 2022.

Rusia si Qatar n-au mituit membrii Comitetului Executiv, FIFA a organizat votul ca la carte în 2010. Acestea au fost concluziile raportului forului mondial pe marginea anchetei procurorului american Michael Garcia, care a investigat timp de doi ani corectitudinea atribuirii CM 2018 si 2022. Raportul e contestat însa si de Garcia, „rezultatele au fost rastalmacite” si de gigantii Europei, Germania si Anglia.
Seful Bundesligii, Reinhard Rauball, l-a si amenintat pe presedintele FIFA, Sepp Blatter, într-un interviu acordat Kicker Sportmagazin: „Blatter sa faca bine si sa permita publicarea integrala a anchetei. Altfel, UEFA ar putea parasi FIFA!”. Englezii, prin vocea fostului presedinte al Federatiei, David Bernstein, sugereaza boicotarea CM 2018, din Rusia: „Germania, Italia, Olanda, Spania si Franta ni s-ar putea alatura. Iar eu nu vad cum se poate organiza un Mondial credibil fara aceste tari”.

54 de tari sunt afiliate la UEFA, care are 13 locuri, din 32, la turneele finale de CM. E cea mai importanta membra a FIFA. „FIFA e o organizatie de tip totalitar. Îmi aminteste foarte mult de fosta Uniune Sovietica. Alegerea Qatarului ca gazda a Mondialului 2022 mi se pare cea mai ridicola decizie luata în lumea sportului. Un fel de Alice în tara Minunilor”, a spus David Bernstein, fost presedinte al federatiei engleze.

Citeste si: INCREDIBIL! Meciurile la CM din Qatar s-ar putea juca la miezul noptii

Citeste si: SENZATIONAL! Qatar promite una dintre cele mai frumoase Cupe Mondiale din istorie
Adauga un comentariu