Eveniment-Social

Cutremur de proportii la Inspectoratul Scolar Iasi – FOTO

Publicat: 21 mai 2012
1

@ Bate vantul schimbarii la nivelul conducerii Inspectoratului Scolar Judetean @ In exclusivitate pentru reporterii Buna Ziua Iasi, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, declara ca vizeaza demiterea inspectorilor scolari generali care sunt implicati in campania electorala sau candideaza pe listele unui partid la alegerile locale @ In acest context, Liliana Romaniuc afirma ca se va supune oricarei decizii pe care o va lua ministrul de la Educatie

In perioada imediat urmatoare, toti inspectorii generali sustinuti de PD-L vor fi schimbati. Cel putin asa da de inteles ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, intr-o declaratie facuta in exclusivitate pentru reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI). „Imi mentin declaratia ce vizeaza demiterea inspectorilor scolari generali care sunt implicati in campania electorala sau candideaza pe listele unui partid la alegerile locale. In acelasi timp, va rog sa ma intelegeti ca ziua unui ministru are 24 de ore si ca am, deja, numeroase CV-uri ce privesc candidaturile, inclusiv la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi pentru pozitia de inspector-sef si ca in zilele urmatoare voi lua, cu siguranta, o decizie. Sa fiti convis ca, in momentul in care voi lua aceasta masura, se va intampla la nivel national. In acelasi timp, in legatura cu neregulile legate de implemetarea si functionarea clasei pregatitoare, asa cum in toata tara am gasit probleme, si la Iasi este aceeasi situatie. Colegii mei sindicalisti va pot spune ce nereguli s-au gasit”, a declarat Pop.

Legat de clasa pregatitoare, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), Laviniu Lacusta, sustine ca marea problema are la baza lipsa infrastructurii si a personalului calificat.

„Problemele la care se refera domnul ministru sunt legate de faptul ca, la nivel de infrastructura, in judetul Iasi sunt mari probleme legate de faptul ca nu exista spatii si mobilier pentru aceste clase si nici personal calificat care sa asigure pregatirea micutilor”, arata Lacusta.
Totusi, ieri, actualul inspector general al ISJ, Liliana Romaniuc, a participat la o videoconferinta cu ministrul care a transmis faptul ca este foarte important ca examenele finale ale acestui an scolar sa fie pregatite cu maxima seriozitate. „Am avut o videoconferinta cu ministrul Educatiei in cadrul careia va pot spune ca acesta ne-a transmis ultimele date legate de pregatirea, intr-o maniera cat mai buna, a examenelor finale ce vizeaza Evaluarea Nationala si Bacalaureatul. Pe de alta parte, avand in vedere declaratiile facute de acesta, vreau sa precizez faptul ca eu am fost detasata pe postul de inspector general ca urmare a unui ordin de ministru. Avand in vedere ca este foarte important ca acest an scolar sa se finalizeze in cele mai bune conditii, tocmai pe acest lucru trebuie sa ne focalizam. Atunci cand va veni un alt ordin de ministru care sa vizeze inlocuirea mea, voi respecta legea”, a precizat Liliana Romaniuc.
Comentarii
  • la hardau cu voi, pedelisti nenorociti. ne-ati bagat in rahay pana in gat, in frunte cu schilodul si caricatura aia de presedinte la care nu se uita nici un presedinte de stat. il evita toti sa nu viseze urat apoi. pe apa sambetei cu voi,ptiu!

  • Iar tu, desteptule, la spalat hardaul! Ma mir ca nu fac schimbarile astea taman in timpul bac-ului. Care deja a inceput pentru olimpici.
    Asta este problema, nu de ce partid sau de cine conduce acel partid, mai Fat Frumos!

  • trag apa si il spal si cu limba, numai sa stiu ca v-ati dus pe apa sambetei, pedelisti imputiti, spermatozoizi avortoni ce sunteti. sictir!

  • pe cand si pupinkuristii manageri de scoli,pedeleprele cotizante la partid via piandepiept,bani necontabilizati,azi bocitoare pe treptele pocaitilor;de notorietate: dir.de la cantemir,t.maiorescu,a.russo

  • hahalerele de directoare din zona Pascani cand vor fi schimbate? la cate nebunii au facut merita date afara din invatamant, eventual duse in puscarii sa-i invete pe aia dedesubturile furtului pe fata!

Adauga un comentariu