Local

Cutii pentru colectarea hainelor in centrele de cartier din Iasi

Publicat: 22 sept. 2016
1

Au fost montate cutii de colectare pentru hainele si textilele vechi în toate centrele de cartier ale municipiului Iasi, in cadrul proiectului REDU al asociatiei „Mai Bine” din Iasi, un ONG cu activitati privind protectia mediului. Astfel, in centrele de cartier Nicolina, Tatarasi, Alexandru cel Bun, Pacurari si Frumoasa, iesenii pot dona articolele care nu le mai sunt necesare, dar care sunt înca în stare buna, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului si la implementarea unor initiative bune în comunitate.

Odata colectate, textilele sunt duse în atelierul REDU, curatate si sortate. O parte dintre acestea sunt refolosite, pentru a da viata altor produse de utilitate, o parte sunt reconditionate si revitalizate, iar restul sunt donate persoanelor defavorizate. Pe lânga latura de protectie a mediului, se investeste astfel si în cea educationala si sociala a comunitatii.

REDU este un proiect dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îsi propune sa transforme, într-un mod creativ si educativ, deseurile în resurse. Este vorba despre o initiativa ce implica colectare, reconditionare, creare, educare, promovare si implicarea comunitatii cu un impact major la nivel local.

„Proiectul are drept scop reducerea cantitatii de deseuri, prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunitatii si este sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finantare Inovare Verde în Industria din România”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.
Adauga un comentariu