National

Cuscrul lui Basescu, legaturi cu MAFIA creditelor cu acte false. Prejudiciul este de 81 de MILIOANE de EURO

Publicat: 07 oct. 2013
1

Bebe Ionescu, cuscrul lui Traian Basescu, a fost audiat de procurorii DIICOT, dar a ramas martor in dosarul creditelor cu acte false, in care prejudiciul este de 81 de milioane de euro, informeaza Romania TV. Potrivit DIICOT, Bebe Ionescu recomanda firme „de incredere” care luau credite si apoi nu mai plateau ratele. Unul dintre inculpati sustine ca Bebe Ionescu incasa si el o parte din banii contractati drept credit de la banci.

Cuscrul lui Traian Basescu, Bebe Ionescu, garanta pentru firme care luau credite cu acte false. In total, gruparea a castigat 81 de milioane de euro din aceasta afacere ilegala. Barbatul a fost audiat la DIICOT, dar a ramas doar martor in dosar, desi unul dintre inculpati sustine ca o parte din bani ajungeau si la el, potrivit Romania TV.

Bebe Ionescu a fost turnat de mai multi functionari din banca. Omul de afaceri apela direct la managerii bancii pentru a-si sustine firmele partenere. „Sorin Popa (membru C.A. BRD) i l-a prezentat lui Bajescu Dana (director BRD Dorobanti) pe Ionescu Gheorghe zis „BEBE” ca fiind un important om de afaceri. Cu acea ocazie, Sorin Popa a precizat ca Ionescu Gheorghe va veni la biroul inculpatei Bajescu Dana pentru a recomanda niste clienti care urmaresc sa obtina finantari in vederea dezvoltarii afacerilor”, se arata in dosarul respectiv.

Primul credit contractat de Bebe Ionescu a fost de 3 milioane de euro pentru firma Comert si Productie Doina. Dupa nici 3 luni, firma nu a mai platit ratele. Cu toate acestea, Bebe Ionescu a continuat cu interventiile la banca, de fiecare data incununate cu succes. „La scurt timp, inculpatul l-a vazut din nou pe BEBE IONESCU in birou la BAJESCU DANA si a aflat ca urmeaza sa mai primeasca doua sau trei societati comerciale recomandate de catre acesta ca fiind societati profitabile si de incredere. Dupa ce Bebe Ionescu venea in banca, la scurt timp se prezenta ori SAVA TIPA ori ROATĂ LAVINIA din partea SC EUROCONSULT si aduceau dosarele de credit pe care invinuitul trebuia sa le repartizeze”, isi continua dezvaluirile unul dintre functionarii bancii, conform dosarului, recunoscand ca nici la aceste credite inculpatii nu isi plateau ratele.

Potrivit unuia dintre inculpati, o parte din banii obtinuti de firmele recomandate de Bebe Ionescu ajungeau si la el. „Bajescu Dana l-a sunat pe Ionescu Gheorghe si l-a intrebat despre motivele pentru care firmele recomandate de el nu platesc, discutii care s-au repetat, culminand cu situatia in care Ionescu Gheorghe nu i-a mai raspuns lui Bajescu Dana la telefon(…) L-a auzit pe SUDITU ANDREI spunand ca BEBE IONESCU este una din persoanele care au legatura cu acest doar, in sensul ca a beneficiat de sumele de bani obtinute din creditare. Cu aceasta ocazie, TAT MIHAI i-a reprosat ca de ce a dat declaratii despre el si BEBE IONESCU” si ca ar fi trebuit sa declare ca nu cunoaste nimic si sa isi vada de treaba ei „, sta scris in dosar.

Bebe Ionescu a fost audiat de procurorii DIICOT, dar a ramas martor in dosar. In total, peste 50 de oameni de afaceri, directori de banci si notari au fost trimisi in judecata in dosarul creditelor false.

O alta persoana implicata in dosar, Popa Sorin Mihai, arata ca la inceputul anului 2010, la una din intalnirile cu Bebe Ionescu, in prezenta lui Adriean Videanu, acesta i-a spus ca un anume Vasile Crestin, doreste sa faca un proiect in domeniul regenerabilelor si intrucat acesta nu avea referinte foarte bune a evitat orice colaborare.

De asemenea, arata ca in cursul anului 2011, fiul lui Vasile Crestin, Crestin Vasile Teodor a infiintat SC ROM QWIST impreuna cu fiul lui Videanu Adriean, Videanu Andrei si cu Ioancea Vlad, acesta din urma fiind administratorul societatii.
Comentarii
Adauga un comentariu