Eveniment-Social

Cursuri de formare pentru profesorii unei cunoscute scoli din Iasi

Publicat: 07 sept. 2015
1
In perioada 16 – 26 august 2015, trei profesori de la Scoala Gimnaziala Lunca Pascani au participat la cursul de formare „Abordari inovatoare ale procesului de predare”, desfasurat in Praga Republica Ceha. La acest curs au mai participat profesori din Lituania, Italia si din Turcia. Cursul acesta a reprezentat o oportunitate pentru clarificarea unor notiuni, intr-un context international, prin schimb de bune practici intre participanti si momente de reflectie legate de unele probleme cu care se confrunta invatamantul european. Au fost abordate teme de actualitate: abilitatile specifice secolului XXI, abordari transversale curriculare, curriculum ascuns, modalitati de dezvoltare ale gandirii critice, invatarea prin proiecte dar si idei despre proiectarea, implementarea si evaluarea unui proiect, invatarea prin cercetare – investigare, tendinte moderne in evaluarea formativa si sumativa. 
Deosebit de interesante au fost exemplele de buna practica pe care le-au propus formatorii: un ghid pentru un brainstorming de succes, invatarea limbii engleze prin organizarea unor lectii de predare in limba engleza si la celelalte discipline din planurile cadru de invatamant specifice fiecarei clase, metode de invatare usor transferabile de la o disciplina la alta, idei pentru eficientizarea invatarii in clasele multiculturale. Pornind de la faptul ca menirea scolii este una foarte importanta, aceea de a pregati elevii sa lucreze cu tehnologii nedescoperite inca, pentru meserii care acum nu exista, intr-o lume pe care acum cu greu ne-o imaginam, formatorii au prezentat cateva noutati legate de utilizarea instrumentelor TIC in educatia elevilor.
Participarea la aceste cursuri, desfasurate in context international, reprezinta oportunitatea de a vedea modul in care profesorii din scolile Uniunii Europene rezolva problemele cu care si profesorii romani se confrunta, posibilitatea de a relationa cu experti in educatie, de a fi parte a unei retele de discutii care acum se construieste intre profesorii din Europa in vederea gasirii celor mai bune solutii pentru imbunatati calitatea educatiei. Adauga un comentariu