Eveniment-Social

Curs gratuit de incondeiat oua la Biserica Toma Cozma din Iasi – FOTO

Publicat: 01 mart. 2017
La Biserica Toma Cozma din Iasi, se organizeaza si anul acesta Cursul gratuit de incondeiat oua. Adresat copiilor, tinerilor, precum si tuturor celor interesati, Cursul se va desfasura la Biserica Toma Cozma, in fiecare sambata din timpul Postului Mare. Prima sedinta va avea loc sambata, 4 martie, ora 13.00, fiind asteptati un numar mare de copii si tineri.
”Paradoxal, postul este bucurie. Hrana cumpatata si viata austera nu trebuie sa aduca intristare si izolare. Postul trebuie privit cu totul altfel, e un mijloc prin care ne descoperim frumusetile sufletesti, calitatile prin care Dumnezeu ne cheama sa lucram binele in lume. Aparenta ruptura intre om si semenii sai, prin atitudinea interiorizata, autocontrolul riguros, ce pare a limita manifestarea noastra in plan social, trebuie sa ne angajeze si mai mult in lucrarea binelui. Bucuria postului o traiesti cu adevarat atunci cand adaugi restrictionarilor ceva ziditor pentru sufletul tau si al aproapelui. Intre obiectivele duhovnicesti pe care ni le-am propus, consider ca acest Curs gratuit de incondeiat oua se va constitui intr-un bun prilej de a imbina creativitatea tinerilor si bucuria de a lucra impreuna, cu trairile specifice perioadei Postului Mare pe care o parcurgem, astfel incat, la final, sa ne regasim mai intariti sufleteste si mai bogati din punct de vedere duhovnicesc, cultural si moral”, a spus Parintele Paroh Mihai Margineanu. 
”Consider ca, in ciuda multitudinii evenimentelor lumii moderne in care traim, avem datoria sfanta de a pune in practica si de a transmite generatiilor urmatoare traditiile romanesti care ne definesc identitatea. Sa nu le uitam, ci, dimpotriva, sa le redescoperim valoarea si profundele semnificatii pentru a ni le putea insusi, iar ulterior, a le putea transmite si altora”, a precizat Vasilica Onofrei, voluntar, specialist relatii publice. 
Inscrierile pentru Cursul de incondeiat oua continua si se pot face la numarul de telefon: 0748/840.818, alte detalii putand fi accesate si pe site-ul parohiei, respectiv www.parohiatomacozma.ro.Adauga un comentariu