Actualitate

Cumnata lui Adomnitei promovata la un spital din Iasi. Managerul ii era dator – FOTO

Publicat: 22 mai 2014

@ Concursul este in desfasurare, comisia fiind condusa chiar de managerul spitalului @ Unitatea medicala este administrata de institutia condusa de cumnatul uneia dintre candidate

La Maternitatea Cuza Voda din Iasi se afla in desfasurare un concurs pentru ocuparea a doua posturi definitiv vacante de medic in specialitatea obstetrica ginecologie. Pentru posturile mentionate au fost admise dosarele a patru candidati, medici rezidenti in ultimul an: Stefan Laurentiu Bontas, Mihaela Mona Ifrim, Nora Miron si Roxana Gabriela Visinari.

Cu cateva luni inainte de incheierea rezidentiatului, medicii au voie sa se inscrie la un astfel de concurs. Unul dintre candidati este un personaj important in Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Cumnatul medicului respectiv este chiar unul dintre ordonatorii de credit ai unitatii medicale. De altfel, maternitatea se afla in subordinea acestei institutii. De asemenea, managerul maternitatii poate fi oricand demis din functie de catre cumnatul medicului care doreste sa obtina un post de medic specialist in unitatea medicala. Medicul rezident Gabriela Roxana Visinari este cumnata presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.

Este greu de crezut ca aceasta va pica examenul de medic specialist, avand in vedere ca mentinerea in functia de manager a prof. dr. Mircea Onofriescu depinde numai de Cristian Adomnitei. In aceste conditii, ceilalti contracandidati ai cumnatei presedintelui Consiliului Judetean Iasi concureaza doar pentru un singur post. Examenul consta in patru probe: scrisa, practica de obstetrica, practica de ginecologie si manevre, cea scrisa avand deja loc pe 19 mai 2014. Pentru a participa la celelalte probe, candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa peste nota sapte. Din comisia de concurs fac parte patru medici din cadrul Maternitatii Cuza Voda din Iasi, printre care si cadre didactice la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iasi. Comisia de concurs este formata din patru membri: prof. dr. Mircea Onofriescu, prof. dr. Iolanda Blidaru, dr. Irina Dumitrascu, sef de lucrari si asistent universitar dr. Tudor Lazar, secretar. Inainte de a fi numit manager, prof. dr. Mircea Onofriescu era seful Clinicii I de unde provin si medicii Irina Dumitrascu si Tudor Lazar.

Ieri, reporterii cotidianul BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu conducerea maternitatii, dar nici managerul si nici directorul medical nu au putut fi contactati. Purtatorul de cuvant a precizat ca nu stie despre ce concurs este vorba. „Nu stiu nimic de acest concurs”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtator de cuvant la maternitate. 
Comentarii
 • Situatia este identica cu cea de la Spitalul Socola . A fost scos la concurs un post de medic specialist insa toti cei care vor sa se inscrie li se spune ca nu este pentru ei ci pentru un anume domn. Lucian Burlea le recomanda celor doritori de a se inscrie ca nu e recomandabil sa faca acest lucru urmand a mai astepta si timpul lor . E corect domnule manager !

  • Daca ar fi numai concursul de medic. Trebuie sa fii foarte informat sa stii de concursurile organizate la Socola . Anunturile pentru asistenti, infirmieri, psihologi se fac in Viata Satului iar comisiile sunt super calificate . In curand se vor organiza noi concursuri pentru psihologi etc. Ar trebui informat si Ministerul Sanatatii despre ” competenta ” conducere a domnului Lucian Burlea. Nu sunt platite facturile de luni de zile , bolnavii nu au ce manca iar de medicamente nu poate fi vorba . Oare de ce se fac angajari pe banda rulanta ? Pe cand un control serios la acest spital? Ca de auditul intern nu poate fi vorba ! De cand au schimbat directorul financiar contabil au liber la orice finantatre pentru orice achizitii ” utile ” ! Succes !

 • si daca este cumnata lui .. nu are voie sa se inscrie la concurs? de ce nu ati scris inainte de 19 mai? sau mancati kakt acum inainte de alegeri?ADOMNITEI mai da-le un sac de mancare ca-s nehaliti cainii astia…vai de mama care v-a avortat ziaristi la comanda ce sunteti…

  • vai de mama ta ca a facut un prost ca tine!. se vede ca esti prost si si trebuia sa fi avortat inainte de nastere. hotii intotdeauna se apara intre ei! un om serios cu caracter si demnitate nu poti fi. esti un hot si corupt la fel ca adomnitei.

 • ce va mirati? Ponta nu si-a numit ministri, comisii si para comisii care sa-i recunoasca copiatul? aceste lichele spurcate trebuiesc strivite precum gandacii ca altfel nu scapam, in strada si in varful tapusii cu capul lor…

 • Iubitel, stii ca te intretin eu daca ma lasi sa ti-o sug. Iti dau 3 sferturi din ce imi trimte curva aia din Italia pentru mancarea la copii.

 • Noua, da zece noua proba, da,
  Inca o data cu mii de scuze din partea mea, Salam
  Pentru Relu Pastrama, si toata familia lui,
  Bineinteles pentru cel mai dulce nas,
  Si pentru nasa mare, pentru toata lumea,
  Sa cante cea mai noua piesa,
  Sa iasa toate doamnele si domnisoarele la joc,
  Am adus o piesa de la Roma facuta de mine, care se numeste Portugalia.. Putin Inalte

 • la la la la la la la Portugalia, Portugalia
  Lai lai lai lai la la la la la la la la la laa…
  la la la la la la la Portugalia, Portugalia

  I-auzi ce spune…
  Te-au zapacit banii… te-au’nebunit smecherii… ca tu lipsesti zi de zi si nu mai vii… (x3)
  Te-au zapacit banii… solo… pt Francezu meu din partea lui Salam…. melodia noastra de la Roma
  combinat cu Milano… Da
  Si pentru toate fetele:Make me yeyei… make me yeyei… make me yeyei… thi la la la…
  Make me yeyei, make me yeyei, make me yeyei.. thi la la la
  Da da da da.. eu m-am indragostit de cineva… care acuma este viata mea da da da da da da da da da
  ye vïata mea

 • Sa se sesizeze Ministerul Sanatatii, domnule Banicioiu..stiti ca toate posturile vacante in Iasi se ocupa numai cu spaga si cu relatii foarte mari, uite asta dovada vie ca pleac medicii in strainatate…
  Declansati o ancheta, sau o solutie mai la indemana anulati concursul si faceti o comisie neutra cu membri de la Bucuresti.
  Aveti ocazia sa incurajati tinerii si sa starpiti magfia din spitalele iesene si din toata tara..

Adauga un comentariu