Magazin

Cum vor romanii sa schimbe Constitutia. Cele mai CIUDATE propuneri. Cum ar suna noul IMN

Publicat: 14 apr. 2013
1
Dupa ce s-a dat unda verde procedurii de revizuire a Constitutiei, romanii au fost invitati sa trimita Forumului Constitutional propunerile lor de modificare a Legii fundamentale. Pe site-ul FC au fost postate zeci de amendamente, inca multe dintre ele intra fara doar si poate in categoria „propuneri ciudate„. Un imn nou, Eminescu pe drapel, un nou steag pentru a nu-l mai confunda cu cel al Ciadului si juramant depus duminica, la ora 10.00 – sunt doar cateva dintre ideile trasnite transmise de romani, relateaza Romania TV.
La Forumul Constutional, condus de Cristian Parvulescu, au ajuns unele dintre cele mai bizare propuneri de amendare a Legii fundamentale.
Astfel, un roman propune Forumului si Comisiei de revizuire a Constitutiei schimbarea imnului national. A compus deja si versurile si se ofera, in caz de nevoie, sa compuna si muzica:
„Romani, veniti, tara ne cheama,/ Veniti acum si n-aveti teama. /Veniti de va simtiti romani / Sa scapam tara de nebuni”.
Un alt cetatean propune ca pe drapelul Romaniei sa apara chipul poetului Mihai Eminescu, in timp ce un altul doreste ca in textul Constitutiei sa se explice semnificatia culorilor albastru, rosu si galben. De pilda, albastrul poate insemna libertate: culoarea cerului presupune ca atunci cand il poti vedea esti liber.
O alta propunere priveste reintroducerea pedepsei cu moartea. Argumentul: neaplicarea ei a contribuit la inmultirea asasinatelor.
Un alt cetatean are o solicitare pentru cei care vor lua decizia in privinta revizuirii Constitutiei: duminica, la ora 10.00, in direct la toate televiziunile, sa depuna juramant de credinta.
„Dreptul la autoaparare prin detinere de armament cu glont de catre orice persoana fizica sau juridica care a implinit varsta de 25 de ani. Achizitia armelor de foc doar cu buletinul si munitia aferenta armelor inregistrate sa fie nelimitata”, este o alta propunere lansata de un cetatean. 
Un altul vrea garantarea votului impotriva tuturor: „Doresc sa se introduca in Constitutie garantarea dreptului de a vota impotriva tuturor, drept care acum nu exista pentru ca votul alb este anulat. Ca sa fie un drept recunoscut, el trebuie sa produca efecte, sa fie inregistrat si sa aiba efect locuri libere in parlament proportional cu numarul voturilor impotriva”.
Nu in ultimul rand, un alt roman vrea ca Romania sa aiba denumirea oficiala de Republica: Republica Romania sau Republica Romana. Acesta propune si schimbarea drapelului:
„Exista si o problema de simbolistica legata de drapelul national care, din punct de vedere practic, este identic cu cel al Republicii Ciad. Un diferend nerezolvat la O.N.U in 2004 dar care creeaza confuzii si o situatie problematica in reprezentarea drapelelor celor doua state. Consider ca o modificare a drapelului nostru sau a celui al Ciadului este necesara pentru a distinge cu usurinta intre cele doua drapele atunci cand acestea sunt arborate, spre exemplu la sediul O.N.U din New York dar si in alte locatii. Amintesc ca Andorra si Republica Moldova au stema tarii respective asezata pe culoarea galbena din mijloc. O dezbatere asupra acestor doua aspecte, cred eu, este necesara”.Adauga un comentariu