Magazin

Cum se pastreaza CORECT mancarea in frigider

Publicat: 25 ian. 2016
1

Ca sa va pastrati sanatatea, nu aglomerati frigiderul si nu puneti pe acelasi raft alimente crude si gatite.

Frigiderul este locul unde pastrati alimentele cel mai bine, dar daca nu respectati cateva reguli de igiena se poate transforma intr-o bomba cu germeni. Primul sfat al specialistilor e sa puneti alimentele pe categorii si marime: fructe, legume, lactate, gustari. Carnea proaspata sau cruditatile nespalate nu trebuie asezate alaturi de mancarea gatita, pentru ca pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze.

Specialistii recomanda sa asezati pe rafturile superioare mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile. Laptele, iaurtul si smantana trebuie asezate pe rafturile superioare, iar mezelurile, branza si cascavalul tineti-le in recipiente separate curate. Sticlele de vin incepute, cutiile de suc sau ouale se pot pastra pe usa frigiderului.

Mai mult, trebuie sa lasati spatiu in jurul alimentelor, pentru ca aerul rece sa poata circula liber, racindu-le uniform pe toate si mentinand temperatura adecvata. Pentru a evita degradarea alimentelor, ambalati-le cat mai compact si uniform.

Pentru a evita mirosurile neplacute din frigider puteti folosi odorizante, insa si o lamaie taiata in patru si pusa pe o farfurioara e la fel de eficienta.




Adauga un comentariu