Actualitate

Cum se aranjeaza un post de director la Iasi. Functia este pregatita pentru un flacaias cu mare sustinere

Publicat: 07 ian. 2016

@ Postul a fost scos la concurs de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si examenul se va sustine la sfarsitul lunii ianuarie @ Functia de director de la o institutie publica din Iasi va reveni unui tanar care beneficiaza de sprijin politic, dar si din alte medii

In luna mai 2015 se jura ca nu-i trebuie o functie de director si ca abia asteapta ca ministerul sa numeasca o alta persoana pe acest post. In urma cu doua zile, aceeasi persoana si-a depus dosarul pentru a participa la concursul organizat pentru postul de director executiv adjunct la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Medicul Valeriu Chirica, in varsta de 38 ani, a fost numit in luna mai 2015, cu sprijin politic local, director executiv adjunct la DSP Iasi. Numirea acestuia a fost o surpriza pentru majoritatea medicilor, deoarece nu se asteptau la aceasta numire. Cand si-a preluat atributiile, dr. Valeriu Chirica declara: „… nu îmi doresc deloc aceasta functie, însa voi încerca sa îmi îndeplinesc atributiile pâna când Ministerul Sanatatii va face o noua nominalizare”.

Imediat dupa publicarea anuntului de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici care organizeaza concursul, dr. Chirica a plecat cu dosarul la Bucuresti, unde s-a incris la examen. Una dintre conditiile obligatorii de participare la concurs este vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de minimum 3 ani. Medicul epidemiolog Valeriu Chirica are doar doi ani vechime ca medic specialist. Pe data de 6 ianuarie 2016 a implinit doi ani de cand a primit certificatul de medic specialist epidemiolog.

Cu toate acestea, actualul director adjunct interimar a indraznit sa-si depuna dosarul la concurs, probabil bazandu-se pe sustinerea politica de care beneficiaza, dar si de cea a conf. dr. Lucian Indrei, fost director al DSP Iasi, in prezent angajat la Ministerul Sanatatii. Medicul epidemiolog care doreste sa obtina cu orice pret functia de adjunct la DSP Iasi a absolvit mult mai tarziu facultatea de medicina, fiind ani de zile asistent medical in cadrul Inspectiei Sanitare de Stat de la DSP Iasi. Din informatiile detinute in prezent, Valeriu Chirica a fost asistent medical si la DSP Botosani. Ieri, candidatul la postul de director executiv adjunct la DSP Iasi a precizat ca are 6 ani vechime ca medic specialist epidemiolog si a absolvit si un master in epidemiologie, iar in prezent face si un doctorat in epidemiologie.

„Da, m-am inscris la concurs. Am 6 ani vechime in specialitate, epidemiologie. Am si un master in epidemiologie. Doctoratul inca nu l-am terminat. Mai am si 4 ani si 7 luni vechime la DSP Botosani. Deci, indeplinesc conditia de a avea minimum 3 ani vechime”, a declarat dr. Valeriu Chirica, director executiv adjunct la DSP Iasi. Pe 25 ianuarie 2016 are loc prima proba din concurs, cea scrisa, urmand ca pentru a doua proba, interviul, data sa fie comunicata ulterior de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Se pare ca, pentru postul de la DSP Iasi nu s-a mai inscris nimeni.
Comentarii
  • Pe aia capabili. Din articol reiese ca asta n-a practicat o zi medicina in viata lui, nici ca asistent si nici ca medic, doar a plimbat hartii prin ISP-uri si DSP-uri.

 • ADEVĂRAT, EPIDEMIOLOGIA A AJUNS, DUPĂ SMURD, CEA MAI IMPORTANTĂ SPECIALITATE DIN LUME – LUMEA ROMÂNEASCĂ. TREBUIE MULTĂ PREGĂTIRE ȘI ȘTIINȚĂ, MAI ALES CĂ DOAMNA DECAN UMF ARE ACEASTĂ SPECIALITATE ȘI A LUAT DIN ORELE UNOR DISCIPLINE IMPORTANTE ȘI A FĂCUT AN DE STUDII.TARE ! PAPAGALUL ACESTA O FI PILA CUIVA.

 • Doriti sa stiti cum a fost angajata Rancea la Opera? Tot prin „concurs”…De fapt, toate „concursurile” sunt organizate de politicieni pentru oamenii agreati politic. Doar pe merit nu se poate accede la un post. Daca nu te sustine un partid, adio.

 • dr. Chirica este un om f bine pregatit profesional iar cat a stat la DSP Botosani a activat ca medic nu ca asistent. E doar rautatea celor care nu realizeaza ca trebuie sa faca un pas inapoi, ca varsta si lenea isi spune cuvantul iar tinerii medici sunt profesionisti. Are vechime in specialitatea studiilor – medicina – asa ca indeplineste conditiile de a participa la concurs.
  Nu-i trbuie suport politic caci e un doctor destept si probabil deranjeaza pe unii colegi din Iasi,
  Pacat ca nu a ramas la BT aveam si noi un om de caliate. Va asgur ca nu scriu minciuni … merita sa fie director..

 • macar acesta e medic,dar Ghiorghita ce fuse viceprimar in Bt functie pt care tatsu platise 100 000 euros a fost numit director acum la registrul roman auto,si era un p… Nu va faceti iluzii,concursurile in Romania sunt trucate,toti ajung pe pile,toti.Rar e numit unul pt competenta,altfel Romania nu ar fi dupa 25 de ani gunoiul Europei..

 • Pentru functiile inalte ale aparatului bugetar iti trebuie multa susținere politica…daca nu ai, nu ajungi acolo. Iar la cat de șantajiști sunt cei de la BZI, chiar nu am cum sa ii cred. Sunteți oameni mizerabili care va puneti amprenta negativ pe destinele oamenilor. Pe voi nu v-a interesat ca ajungea Chirica Valeriu director, v-a interesat ca nu ajungea director ala pe care il sustin aia care va platesc si va tin fițuica in viată.

Adauga un comentariu