Remedii naturiste

Cum prepari cel mai bun ceai pentru colon iritabil

Publicat: 15 sept. 2015
7
Aceasta combinatie de plante stimuleaza digestia, calmeaza intestinul, relaxeaza muscu­la­tura, potoleste durerile si este antiin­fla­ma­toare. In plus, musetelul, menta, cimbrul si roinita restabilesc echilibrul natural al florei intestinale.
Ingrediente necesare: cate 2 lingurite de musetel, menta, cimbru, turita-mare si roinita proaspete (doar 1 lingurita, daca sunt uscate) 1 1/4 l apa clocotita. Rezulta circa 1 1/4 l de ceai.

Ce mancam daca suferim de sindromul de colon iritabil?

 
Se pun plantele intr-o cana pentru ceai si se toarna peste ele apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se bea, de 3-6 ori pe zi, cate o ceasca de ceai, cu inghitiuri mici, potrivit formula-as.ro.
Renuntati temporar la ceai negru, cafea, produse lactate, zahar, grau si gluten. De 3-4 ori pe zi, beti ceaiuri de nalba-mare, lemn-dulce, verbina, marar sau anason. De 3-6 ori pe zi, luati 1-2 lingurite de pulbere de ulm-rosu, amestecata cu orez fiert in lapte (fierbinte). De 2 ori pe zi, luati 25 ml de suc de aloe vera. Suplimente alimentare: frunze de maslin, samburi de struguri, usturoi, curcuma.



Adauga un comentariu