Local

Cum poti scoate bani bazandu-te pe naivitatea rudelor

Publicat: 20 dec. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:18474;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Escrocherie cu rapire •O femeie si-a anuntat prietenele ca a fost sechestrata, pentru a face rost de bani •Una dintre ele a sesizat Politia si escrocheria a iesit la iveala

Acum doua zile, la orele 15.30, Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi a fost sesizat de o femeie ca Lucretia Preda (41 de ani, din Iasi) si fiica ei, Mihaela Raluca, au fost rapite de trei basarabeni si sechestrate intr-un apartament din oras. Rapitorii cereau, in schimbul eliberarii ostaticilor, 4.500 de dolari. Imediat dupa aceasta sesizare, Compartimentul pentru Combaterea Crimei Organizate din IPJ a intrat in alerta si, ieri, povestea rapirii Lucretiei si a fiicei ei s-a lamurit.
Lucretia Preda, casatorita cu Ion Preda, s-a mutat acum cateva luni din Iasi in Bucuresti. Sotul a plecat cu probleme de serviciu in SUA, iar acum doua zile Lucretia a sosit in Iasi. A mers la o prietena, Felicia Rosca, la care avea o datorie de 8.000 de dolari. Aceasta i-a cerut banii si, in acel moment, Lucretia Preda a si intocmit in gand un plan. Ea a telefonat catorva prietene ale sale, le-a cerut diferite sume de bani si a motivat ca a fost rapita si sechestrata. „A telefonat la Tatiana Goldan si i-a cerut 40 de milioane de lei. De la Mihaela Negru si Paula Roveica a cerut cate 25 de milioane de lei. Le-a spus, plangand, ca este sechestrata de trei basarabeni, intr-un apartament din Iasi. A precizat ca a fost rapita din gara, legata la ochi si transportata, astfel ca nu stie zona unde se afla. La telefon a vorbit si fata ei, de sase ani, care a spus, printre lacrimi, ca este rapita impreuna cu mama”, ne-a declarat mr. Daniela Onutu, purtator de cuvant al IPJ Iasi.
Una dintre cele trei femei a anuntat Politia. Imediat dupa aceea, Lucretia Preda a revenit cu un telefon la Tatiana Goldan si i-a explicat cum sa trimita banii. Suma solicitata trebuia sa fie depusa pe numele Lucretiei Preda, la Oficiul Postal 1 de la Casa Cartii. Politistii de la judet au incercuit zona, dar la ghiseu s-a prezentat insasi Lucretia Preda. Politistii au crezut initial ca este urmarita de unul dintre rapitori, dar treburile s-au lamurit. „Victima” a fost dusa la sediul IPJ, unde, pana la urma, s-au aflat toate amanuntele povestii. „Nu am facut nici o inscenare. Am mers pe picioarele mele, nu am fost rapita. Aveam, insa, nevoie de bani ca sa pot iesi din casa. Daca nu-mi trimiteau bani, nu mai ieseam din casa unde eram. Copilul a vorbit la telefon si pentru ca s-a emotionat a inceput sa planga cand a auzit ce spun eu”, a declarat Lucretia Preda.
Deocamdata, nu se stie ce masuri se vor lua impotriva femeii. Politistii o anchetau si aseara, in jurul orelor 21.00, pentru a afla tot adevarul.
Iulian MOFTEESCU
Adauga un comentariu