Eveniment-Social

Cum isi da Oajdea cu firma-n cap

Publicat: 02 feb. 2008
1

Cand hotarasc sa se inece ca acordeonistul la mal, unii oameni aleg forme dintre cele mai bizare. Consilierul PD-L Daniel Oajdea, bunaoara, a ales sa-si bata singur cuie-n talpa, sub forma unei tovarasii dubioase cu unul dintre raspandacii de presa ai baronului liberal Fenechiu. Pana de curand, Oajdea parea un candidat sigur pentru un nou mandat public, fie de consilier local, fie de membru al CJ, fie de deputat. In ciuda prestatiei sale usor rurale, Oajdea se remarcase net printre colegii sai din Consiliul Local, fiind, de departe, cel mai combativ oponent al primarului Nichita si al grupului majoritar PSD. Prestatia sa constanta il ajutase sa mai stearga din imaginea proasta pe care o avusese ani in sir, ca vesnic student si perpetuu lider politehnist, implicat in feluritele afaceri dubioase din campusul „Tudor Vladimirescu„.

Faptul ca nu era un partizan deschis al grupurilor „Carlan” si „Movila” din PD (aflate in recul) il plasa intr-o pozitie extrem de favorabila, in perspectiva alegerilor si a repozitionarilor din cadrul filialei iesene a PD-L. Iar intalnirea discreta pe care a avut-o cu Dumitru Oprea si Raluca Turcan, pe 24 ianuarie, confirma aceasta traiectorie favorabila. Mai ramanea doar ca Oajdea sa nu dea cu bata-n balta pana la alegeri. A dat. Ca nu l-a mai incaput talentul publicistic, ca l-au ajutat unii sa calce in cacao, ca si-a facut cine stie ce calcule inteligente… ramane de vazut. Ceea ce e sigur e faptul ca vajnicul consilier PD-L e noul editorialist al unei publicatii electronice editate de unul dintre vechii raspandaci de la curtea baronului Fenechiu.

Lasand la o parte calitatea textelor (in definitiv, omul e specialist in baruri…), cateva intrebari sunt obligatorii, atat pentru observatorii de pe margine, cat si pentru sefii PD-L. Mai intai, daca lui Oajdea i-a dat asa de tare ghes tentatia publicistica, de ce a ales tocmai o anexa notorie a PNL? E chiar asa de mare cinstea de a scrie alaturi de o mortaciune politica si liberala, de teapa ex-arestatului Radu Prisacaru? Ori poate ca statutul de coleg cu fotbalistii de la Poli l-a ademenit pe noul star al publicisticii iesene. Sincer sa fiu, credeam ca Oajdea e, totusi, putin mai inteligent decat Balba si mai putin parsiv decat antrenorul Popa… E posibil ca si fratele liberal al lui Oajdea sa fi avut un amestec in aceasta afacere, conform principiului „Vin ai nostrii, pleaca – ai nostrii, iar credulii mor ca prostii”. La cat de incalcite sunt caile politicii (fie ea si de maidan), nimic nu-i imposibil. Desigur, avand in vedere softul ferm, dar simplut al lui Oajdea, nu-i exclusa nici varianta cea mai jenanta: aceea ca pedelistul sa fi fost pacalit ca un fraier de omul lui Fenechiu, oferindu-i-se gratuit, cu titlul de mare cadou, un spatiu cu vizibilitate redusa. Ar fi o afacere de pe urma careia castiga doar liberalii, care baga astfel zazanie printre pedelisti, compromitand simultan un posibil contra-candidat la urmatoarele alegeri. Daca luam in calcul suvoiul brusc de laude cu care l-a coplesit pe Oajdea publicatia fenechista, aceasta varianta pare cea mai plauzibila. Se vede ca proaspatul editorialist de la PD-L n-a aflat un lucru de bun simt: decat sa te laude javrele, mai bine sa te certe dulaii. Oricum ar fi, un lucru e clar: dupa aceasta miscare stupida, Oajdea a aratat ca nu orice infanterist are in ranita tresele de ofiter. Iar pana nu va invata ca nu tot ce zboara se mananca, vajnicul pedelist pare condamnat la uniforma de baiat de trupa.
Comentarii
  • Dar Postu cum isi da cu Prostu-n cap? Am ajuns la o concluzie: daca cineva e criticat de Postu, inseamna ca e un om de valoare, daca e ridicat in slavi de Postu, inseamna ca e un om de nimic. Asa ca, domnule Oajdea, dati-i inainte!!!

  • oajdea e unn papagal. penibil rau de tot. numai gura e de el. ceva bun n-a facut pentru Iasi. Lasa, ca stim noi escrocheriile pe care le-a facut.

  • Cred ca este opinia unui analist putin grabit, In politichia de Bahlui doar lingai si canalii gasesti, drept reprezentanti ai asa-zisei clase politice. Ce te miri cu cine se asociaza Oajdea, intotdeauna cine se aseamana se aduna.

Adauga un comentariu