Magazin

Cum faceau sex oamenii din Evul Mediu

Publicat: 26 feb. 2014
1

In Evul Mediu, Biserica avea opinii si legi in legatura cu orice aspect al sexului. Adulterul si sexul inainte de casnicie erau, in unele cazuri, pacate pedepsite cu moartea, insa pentru o perioada de timp Biserica a tolerat prostitutia, fiind de parere ca este un rau necesar

Pentru toti cei care luau in serios moralitatea crestina, sexul nu era o optiune. Celibatul era varianta ideala de a trai, iar sexul era acceptat doar in contextul casniciei. Sexul inainte de casatorie sau adulterul reprezentau adevarate riscuri. Preotii erau obligati sa raporteze adulterul sau fornicatia marturisite in timpul confesiunilor, iar pedepsele variau de la ani de penitenta si rugaciune, la moarte. In zonele rurale, aceste reguli erau mai adesea incalcate, iar preotii ii incurajau pe tineri sa se casatoreasca pentru a-si sterge din pacate, scrie portalul Oddee.

Citeste si Enigma anului 536: ce s-a intamplat atunci cu Pamantul?

Biserica dicta in acea perioada inclusiv cum sa faci sex. Orice altceva in afara de pozitia obisnuita a „misionarului” era considerat nenatural si, deci, pacat. Femeia nu putea sta deasupra deoarece se considera o incalcare a rolurilor dintre femei si barbati. Sexul anal si cel oral erau considerate de asemenea pacate deoarece erau practicate doar din placere, nu pentru a procrea, singurul scop al sexului in viziunea puristilor.

In ceea ce priveste homosexualitatea, in viziunea Bisericii Catolice aceasta era un pacat.

Citeste si 22 de informatii pe care nu le vei citi NICIODATA in cartea de ISTORIE

Teoreticianul Peter Damian a definit sodomia drept „un act impotriva naturii” si a inclus pe lista faptelor care reprezinta sodomia: masturbarea, masturbarea reciproca, copulatia intre coapse si copulatia „in spate” sau sexul anal. Sf. Toma de Aquino a extins lista, definind sodomia drept orice alte forme de relatii sexuale cu exceptia sexului vaginal.

Biserica a inceput sa ii condamne pe pacatosii sexuali in secolele XII si XIII. Sodomia era pedepsita cu moartea. Sentinta putea fi aplicata prin mutilare, ardere pe rug sau spanzurare, iar in cazurilor preotilor, infometarea intr-o cusca suspendata.

Citeste si Cele mai GROAZNICE meserii din istorie. De la traficantul de cadavre, la culegatorul de lipitori

Prostitutia a fost tolerata pentru o perioada de timp de Biserica. Aceasta era vazuta drept o metoda de prevenire a adulterului si a homosexualitatii, prin urmare era considerata un rau necesar. „Daca prostitutia ar fi suprimata, poftele nestavilite ar deturna societatea”, spunea Sf. Toma de Aquino.

Sursa: gandul.info
Adauga un comentariu