International

Cum au reusit teroristii sa pacaleasca securitatea de pe aeroportul Ataturk. Detaliul pe care nimeni nu l-a observat

Publicat: 30 iun. 2016
1
Bilantul atentatului de la Istanbul a ajuns la 42 de morti dupa ce o femeie a decedat in spital, din cauza ranilor suferite. In Turcia a fost ieri zi de doliu national. Printre cei peste 230 de raniti se afla si un roman care, insa, este in stare stabila, potrivit Ministerului de Externe.
Potrivit fostului director SIE, atentatul a fost posibil din cauza primului terorist care s-a aruncat in aer. Acesta le-a permis celorlalti sa patrunda prin primul filtru, prin prima centura de securitate. 
Cum ar putea fi preintampinate atacurile teroriste?
Catalin Harnagea, fost director SIE: „Se spune ca in ciclul unui atac terorist, singurul mod in care ai putea sa preintampini este daca te axezi foarte mult pe momentul in care teroristii isi supravegheaza viitoarea locatie”. Expertii sunt de parere ca oricate filtre ar exista, teroristii tot pot gasi o bresa.
Ataturk este al doilea mare aeroport vizat de teroristi in doar trei luni. Intre timp, presa din Turcia a publicat si primele imagini clare cu cei trei atacatori sinucigasi de pe aeroportul Ataturk.Adauga un comentariu