National

Cum a reusit un politician sa fie desemnat candidat la Primarie de PNL si PMP, in aceeasi saptamana

Publicat: 07 feb. 2016
1

Dionisie Lefter (55 ani), personaj cu notorietate in mediul politic din Barlad, judetul Vaslui, va participa la alegerile locale din iunie 2016 pe listele a doua partide politice, conform Adevarul.

Cel putin asa reiese din declaratiile publice date de presedintii a doua partide, PNL si PMP, care la interval de aproximativ o saptamana au anuntat ca acesta este candidatul lor pentru fotoliul de primar al orasului. Ambele variante sunt confirmate de Lefter, spunand ca nu e o incurcatura la mijloc.

Dionisie Lefter este membru PNL de 12 ani si a avut si functia de presedinte a organizatiei barladene pana in 2012. Cum liberalii nu s-au decis asupra candidatului pe care sa-l sustina la alegerile locale din 2016, in ultimele zile din ianuarie Lefter si-a gasit noi parteneri politici. Alaturi de membrii PMP si reprezentantii societatii civile (doua ONG-uri) s-au intalnit intr-un bar din oras, cu participarea mass-mediei locale, unde timp de patru ore a explicat importanta implicarii societatii civile in viata politico-administrativa a orasului. Tot atunci a spus ca a acceptat oferta de a candida la functie de primar al orasului din partea PMP si ca anuntul public va fi facut imediat ce va semna adeziunea catre Miscarea Populara.

Desi a recunoscut ca a semnat adeziunea cu PMP, Dionisie Lefter sustine ca el este tot liberal: „Eu sunt membru PNL, chestiunea asta e un fel de joc, daca vreti. Adeziunea la PMP a fost semnata in contextul Unirii din 24 ianuarie. Nu vad nicio incompatibilitate, e o chestie birocratica. Eu am spus clar ca barladenii trebuie sa fie uniti, ca nu se poate face nicio schimbare daca opozitia politica nu este unita”.

Intrebat daca va candida la alegerile locale din partea PMP sau a PNL, a dat un raspuns evaziv: „Mai multe partide pot sustine acelasi candidat. Eu caut sustinerea mai multor partide politice. La urma urmei, toate ii reprezinta pe barladeni. In discutiile cu cei de la PMP am spus de fiecare data ca e necesara o alianta politica. Mie imi place de colegii de la PMP, sunt nou intrati in politica si sunt uniti. La PNL se stie ca treburile au mers mai greu. Sansa de schimbare intr-un singur tur de scrutin e mica, daca vor fi doua tururi de scrutin, sansa creste la 75%”. Liberalii nu cred ca prin astfel de masuri se decredibilizeaza in fata opiniei publice. „Domnul Lefter nu si-a retras niciodata adeziunea de la PNL”, s-a scuzat Elena Monu.
Comentarii
  • Dl expert D.Lefter nu cu multi ani in urma era un simpatizant al PD-L si un sustinator acerb al regimului Base..- Boc, asa ca nu este surprinzator ce face dl. Lefter. Le uram succes aliantei PNL – PMP la Barlad! Poate le urmeaza si in alte localitati care il iubesc !!!!!!!!! pe Base… si sleatca lui.

Adauga un comentariu