Eveniment-Social

Cum a pierdut UMF Iasi 20 de miliarde de lei

Publicat: 14 feb. 2012
1

@ In momentul in care ancheta Directiei Nationale Anticoruptie a blocat proiectul de dezvoltare a platformei de e-Learning, Universitatea de Medicina si Farmacie platise in avans firmei Maguay Impex SRL suma de 20 de miliarde de lei vechi @ Banii urmau sa fie recuperati de la Uniunea Europeana, dar pentru ca s-a constatat o frauda, suma nu a mai fost decontata @ In acest moment, Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a inceput sa aiba probleme cu salariile

Vor plati cadrele didactice din buzunar greselile facute de conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa? La sfarsitul anului trecut, cand Directia Nationala Anticoruptie a demarat ancheta cu privire la modul in care au fost cheltuite fondurile pentru platforma de e-learning, institutia de invatamant superior facuse deja plati in avans, in valoare de 20 de miliarde de lei, catre firma Maguay Impex SRL, selectata sa furnizeze tehnologia necesara implementarii.

Reteta proiectelor realizate cu ajutorul fondurilor europene este destul de simpla. Beneficiarul porneste proiectul din resursele proprii. Ulterior, in baza actelor depuse pentru decontare, primeste banii de la organismul de implementare, in acest caz ministerele Economiei si Comunicatiilor. Decontarea se face in etape. Valoarea totala a proiectului de la UMF Iasi se ridica la aproximativ 60 de miliarde de lei. S-au facut mai multe plati, ultima fiind de 20 de miliarde de lei, bani care, dupa cum s-a mai precizat, UMF Iasi i-a virat in conturile firmei Maguay Impex. Numai ca, in momentul in care a solicitat decontarea sumei de la organismul de implementare, Departamentul de Lupta Antifrauda a informat ministerele Economiei si Comunicatiilor despre frauda comisa.

Prin urmare, UMF Iasi a ramas cu banii platiti din bugetul propriu, constituit din fondurile alocate de la bugetul de stat pentru desfasurarea activitatii, precum si din taxele platite de studenti. Potrivit unor surse, acesta este principalul motiv pentru care, in ultimele luni, la UMF Iasi nu se mai dau salariile la timp.

Trebuie spus ca institutia de invatamant superior a refuzat sa diminueze salariile atunci cand a inceput criza economica, conducerea sa sustinand ca are destule resurse financiare proprii pentru a mentine nivelul ridicat al lefurilor. Numai ca, acum, „resursele proprii” au ajuns la firma Maguay, motiv pentru care au aparut probleme cu salariile.

Procesul in care conducerea UMF Iasi, in frunte cu rectorul Vasile Astarastoae si directorii Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, e acuzata de fapte de coruptie a inceput deja la Curtea de Apel Iasi. DNA Iasi i-a trimis in judecata, printre altele, pentru ca au luat mita si au trucat licitatia organizata in cadrul proiectului mentionat, astfel incat sa fie adjudecata de firma Maguay.
Comentarii
 • Mancat rahat?
  Da domle, ai dreptate, aia de la umefeu sint niste ingerasi, destepti foc, iar arestoae si gasca de parveniti sint si ei fara pata.
  Chiar daca vitele alea de la minister ce se lasa cumparate si influentate de niste barosani ca arestoae, o sa-l valideze ca rector, umefeul tot o universitate de rahat va ramine, cu niste universitari de rahat bagati in afaceri dubioase.
  Ce nu-ntelegi matale e ca nu ai nevoie sa citesti despre ceva sau cineva ca e „de rahat”: se vede cu ochiul liber si se simte de la distanta. Ca la UMF.

 • Cei de la UMF sunt foarte destepti, au zeci, sute de publicatii stiintifice, merg la congrese internationale si tin cursurile extraordinar!
  Sunt cunoscuti in toata lumea prin zecile de pagini de CV, invitati peste tot si doriti de toate spitalele si universitatile din lume, in frunte cu domnul astarastoae, o valoare a medicinii romanesti. Numai ca voi, oameni simpli, nu puteti sa realizati valoarea acestor oameni, nu puteti intelege de ce aceste valori au votat o alta valoare.
  Slava domnului rector aastarastoae si admiratorilor acestuia, adevarate valori universale!
  Amin.

 • Vad ca a inceput totusi sa se miste justitia, daca Remes si cu Nastase au luat-o pe coaja, o sa o ia si „domnii profesori” de la UMF mai devreme sau mai tarziu, prea au facut galagie ca nu au salarii, dotari si alte alea, iar acu cand is luati la bani marunti se vede adevarul.Toti marii asa zisi „profesori”sunt niste excroci ordinari care au furat ca in codru sperand sa nu fie prinsi si au facut de ras tot mediul universitar iesean.Ghinon a-ti fost prinsi „domnilor” si o sa platiti pentru asta fiti fara grija.Cu varf si indesat……..

 • pt natafleti: ai mare dreptate! Ce sa faci daca lumea nu-ntelege si pace ce destepti sint oamenii aia si cum se mindreste tara cu ei!
  Daca prostu nu stie nici ce e ala CV, zice ca-i VC de-andoaselea, ce sa-i ceri sa inteleaga maretele succese ale profesorilor din UMF.
  Pai se bat universitatile straine pe ei, am auzit ca domnul Astarastoae a refuzat o multime de posturi numai si numai sa ramine aici sa faca ceva bun pt universitate, sa fie un exemplu pt cei tineri, sa ajunga si ei ca el, ca covic, cepoi si alte valori din Iasi.
  Oameni buni, nu fiti asa incrincenati: intelegeti ca acesti oameni evolueaza in sfere mult prea inalte pt voi, nu puteti sa le intelegeti valoarea, nu puteti sa-i atingeti cu mizeriile voastre.
  Numai sa citesti VC-ul domnului profesor covic si te ia cu ameteala! 6* de pagini, frumos scrise o placere sale citesti, de realizari si succese. dar VC-ul domnului rector! O minunatie, peste o suta si ceva de lucrari stiintifice in reviste de prestigiu, sa moara dusmanii de ciuda.
  Deci, va intreb omeneste: ce aveti voi cu acesti oameni?

 • UMF este generatoare de curveee si martalogi retardati. Bordel cu acte in regula Ma pishh pa ea si pa cei ce studiaza in carciuma aia infecta :)))

 • Va rog sa incetati cu injuriile la adresa cadrelor didactice din UMF.
  Sintem niste oameni muncitori ce au facut studii de peste zece ani, si acum muncim de ne spargem: si la facultate, si la spital si la cabinetele noastre particulare.
  Nu furam, nu bagam mina in buzunarul nimanui, daca vrea cineva sa ne dea ceva bine, daca nu, noi nu cerem! Cine spune ca luam spaga e un mincinos. Sintem prea buni in meseria noastra, cistigam destul la universitatile unde sintem invitati, la congresele unde vorbim din granturile pe care le cistigam pt ca sintem buni! Nu credeti? va invit sa va uitati pe cv-urile noastre, sint publice, toate lumea le poate consulta pe situl UMF-ului.
  De aceea l-am si votat pe domnul rector, pt ca a dat posibilitatea tinerilor valorosi sa se afirme, sa munceasca cinstit si sa cistige la fel de cinstit cum o face si dinsul, in ciuda mizeriilor ce se scriu despre el. E prea destept ca sa va raspunda dupa cum meritati.
  Doar cei ce nu au cv-urile la vedere, inseamna ca au ceva de ascuns si atunci legati-va de ei si numai de ei.

 • Vai de noi, pai ce ne facem daca ne pleaca doctorii in strainatate? ca si asa aia buni au plecat, astia care au ramas doar s-au aplecat. sa pupe mina nasului, ce credeati?
  Pai daca sint asa ceruti in dreapta si-n stinga ( si pi shentru, bre) raminem fara ei.
  Vai di noi si di noi!

 • ai perfecta dreptate, cadrule. sper din suflet ca glumesti, altminteri… e vai de studentii pe care ii invatati. ia zi matale un nume de cadru umf valoros de valoros stiintific, cinstit, cautat. sa publici in romanica e banal, trebuie sa stii pe cine sa treci la autori, in rest oricum nu citeste nimeni revistele alea, iar daca le cumpara, o fac numa pt emc date. in concluzie, ori ai un simt al umorului fin, ori traiesti intr-o lume extrem de deformata. succes

 • Am asa o banuiala ca domnul cadru umfe face un misto fin de mediocritatile din umefe! Care mediocritati se stiu ele bine, de-aia si tin pliscul mic.
  Stiu ele bine ca daca le iei cv-urile sau vc-urile cum spunea cineva, miroase rau a impostura.
  Deci sau cadru umf e prost de da in gropi, sau am dreptate si face misto ca doar nu ar invita serios pe nimeni sa consulte niste kg de maculatura!

 • Mai Vai de noi, stii ce e trist? ca si din doctorii care au plecat, putini, foarte putini au ajuns sa se afirme. Marea majoritate a doctorasilor de pe la noi (peste nouazeci si noua la suta) plecati dupa trai mai bun au aterizat in spitale unde nu se duce nici dracu ( de-aia se si cauta personal medical) sau prin sate unde la fel, nu se ingramadeste lumea buna.
  Voi credeti ca astia care pleaca se duc sa faca ceva in afara de bani? Credeti ca-i asteapta lumea cu bratele deschise in marile spitale sau prin universitati?
  Cei care au reusit asa ceva ii numeri pe degete, restul sint doar carne de tun, primiti pe unde bastinasii nu au chef sa se duca.
  De ce astia de la umefe stau si inghit rahatul unui arestoaie? ca nu au unde sa se duca, nu-i face nimeni universitari cu publicatiile lor de rahat.
  asta e nivelul medicinii romanesti, si prin alte orase e la fel, nu numai la noi.

 • Vai,vai,vai domnule medicina romaneasca, vaivaivai, cum puteti afirma asa ceva de domnul rector cu peste o suta de publicatii pe care nu indrazneste nimeni sa i le citeze de ce valoroase sint?
  dar cum puteti domnia voastra sa afirmati asa ceva despre trei sferturi din cadrele didactice ce au votat acest nemaipomenit prof univ? ca doar l-au votat pentru valoarea sa, pentru a o o oooo aaadevaraaataa imagine a umefeului!
  uite ca ma bilbii de emotie!
  pai am auzit ca domnul rector are de ales intre Oxford si Harvard dar nu se indura sa lase neterminate toate proiectele la care s-a inhamat cu ardoare patriotica. Si am mai auzit ca nici colegii dinsului nu-l lasa sa plece, se roaga in genunchi de el sa nu plece ca cine le mai e lor exemplu de profesionalism, reusita si corectitudine?

 • Intr-o societate corupta unde totul se vinde si se cumpara, inclusiv demnitatea, hotii vor prospera si fraierii vor suporta.
  degeaba articole, degeaba comentarii: arestoaie sta linistit la caldura si-si numara paralele din alea opt salarii si patru granturi, tanti drugus la fel iar prostanacii de la umefeu isi vad de spaga zilnica, cursuri facute de mintuiala in fata unor studenti imbecilizati si ani si ani de medicoritate, o ora-doua la spital sa-si faca prezenta si in rest se tin de afacerile personale, vezi cazul covic, cepoi si alte p.a.n.a.r.a.m.e.

 • Am trecut prin ce se intampla in aceasta universitate. Examenele se cumpara studentele se mai si curvesc pt note. Nu se invata mare lucru. Doar superficial. Restul sunt vb

 • fost student umf, daca ati trecut prin aceasta universitate unde examenele se cumpara, poate ne spuneti si unde profesati acum, sa va ocolim. sunteti cumva tot la umefe? nu m-ar mira. ca cine isi doreste un medic ce a terminat facultatea cu examenele cumparate?
  De curiozitate: cat ati platit si cui? In natura sau cash?

 • Spunandu-ti unde activez doar sa ma poti ocoli, echivaleaza cu a ocoli intregul sistem medical. Spaga la UMF are caracter general. Pa

 • Iar tu, fost student, ca unul cinstit ce esti ( ca asa v-au invatat la umefeu dascalii vostri cinstiti) ai venit cu caciula in mina, smerit nevoie mare, sa ne spui ca nu meriti diploma aia si nici sa practici meseria de doctor.
  Mai sa fie! uite unde era cinstea in orasul asta.

 • Tin sa concluzionez ca atat eu cat si actualii studenti sunt o victima sigura dpdv al competentei medicala. Polemica la mine nu tine. Esti pupincurist UMF ? Lipsestete de perpetuarea a sistemului de invatamant putred. Pa

 • Nu domle, nu sint pupincurist umf dar nici un idiot care sa creada ca vine unul ce acum e doctor, care si-a cumparat examenele in timpul facultatii si explica ce si cum. Nu-ti place umefe-ul, bravo, nici mie, dar daca ai ceva de zis impotriva lor fa-o intr-un mod inteligent. Pe calea pe care ai pornit nu numai ca nu te crede nimeni, dar le faci si un serviciu: suna a difamatie cu orice pret.

 • UMF-ul n-a pierdut doar niste bani ci si respectul celor exteriori institutiei.
  Ca stai in coltul tau si nu stii ca rectorul si cloaca din jur fac afaceri si bani publici e una, sa alegi un rector penal e alta. Concluzia: oamenii sint multumiti de toate matrapazlicurile echipei deconducere si fiecare se regaseste si-si are partea. Mic, mare, osciorul vine la fiecare si e bine primit.

 • Imaginea UMF e total prejudiciata. Otice retard. poate finaliza studii la Umf. Curva si bani sa ai e rezultatul dobandirii unei diplome.

 • Nu e vina numai a lui arestoaie si echipei de conducere. Ailalti ce au pazit? Ce, nu vad, nu aud? stau ca o turma de oi si sint condusi de un prost.

 • Si ce se mai aude cu confirmarea rectorului?
  Si cu procesul ala? Ii pun catuse sau nu? Si banii? Cine va suporta toata distractia conducerii de la umf?

Adauga un comentariu