Eveniment-Social

Cum a pierdut Aeroportul Iasi un milion de euro

Publicat: 08 feb. 2012
1

Aeroportul International Iasi se vede nevoit sa renunte la o autospeciala necesara pentru stingerea incendiilor din cauza ca plenul Consiliului Judetean nu a dorit sa aprobe 4 milioane de lei pentru achizitionarea utilajului. Sefii aerogarii au prins in bugetul pe anul in curs in jur de 4 milioane lei pentru cumpararea unei autospeciale de stingere a incendiilor, care ar fi trebuit alocati la aprobarea bugetului CJ. Totusi, alesii judetului au decis sa retraga din bugetul aerogarii suma respectiva pentru a o directiona la drumurile judetene. „Nu mai putem face nimic. Daca nu a fost aprobata suma, nu mai putem achizitiona masina. Era vorba de o autospeciala de pompieri necesara pentru aeroport. Nu putem aloca din bugetul nostru banii pentru achizitia masinii”, a spus Gheorghe Corjautanu, directorul Aeroportului International Iasi.

Aerogara va avea, insa, o autospeciala multifunctionala pentru intretinerea pistei. Conducerea sa reevalueaza oferta depusa de firma Eurospeed SRL Suceava, cea declarata initial castigatoarea licitatiei. Firma Baumann Airport Technik din Brasov a depus o contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) prin care a solicitat reluarea procedurilor, desi aerogara a decis ca Eurospeed SRL Suceava este castigatoarea contractului de peste 4 milioane de lei. Solicitarea firmei din Brasov a fost admisa de CNSC, iar sefii aeroportului au fost nevoiti sa reia procedurile.
Comentarii
  • buna dimineata,este timpul sa va treziti si sa faceti servici pentru populatia care va intretine,incercati cu prima problema rezolvarea pistei pentru intrnationale,rabdarea a cam luat sfarsit

  • Tov.gen. Corjautanu pupincuristul lui Simirad nu m,ai are de unde scoate spaga. Va dati seama ce spaga ar fi luat amindoi la o utilitara de pompieri de aproape *(unu) milion de EURO. Niste escroci!

Adauga un comentariu