National

Cu mascatii peste teleshopping

Publicat: 04 mart. 2015
1

Politistii fac trei perchezitii la reprezentantii unei firme de teleshopping suspectati de inselaciune si evaziune fiscala, dupa ce ar fi vandut produse de calitate inferioara celor prezentate in reclame si banii obtinuti i-au transferat in conturile personale si i-au retras ulterior din bancomate.

Anchetatorii pun in executare doua mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de inselaciune si evaziune fiscala, urmand ca acestea sa fie audiate si sa se dispuna masurile preventive, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Citeste si Zece persoane, RETINUTE in urma perchezitiilor facute la contrabandisti de tigari

Potrivit unor surse din Politie, perchezitiile vizeaza domiciliile reprezentantilor societatii Top Teleshop, suspectati de inselaciune si evaziune fiscala, printre care si administratorul firmei, Dragos Nicolae Iancu.

„In fapt, reprezentantii societatii comerciale, care desfasoara activitati comerciale prin intermediul unui web-site de prezentare si desfacere a unor produse de menaj si de uz casnic, sunt banuiti ca ar fi comercializat unele produse ce nu corespundeau cu cele comandate de clienti, ar fi fost de o calitate inferioara celor prezentate sau nu ar fi functionat in conformitate cu specificatiile prezentate pe pagina de internet”, a precizat Politia Romana.

Citeste si Perchezitii DNA intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene

Reprezentantii firmei mai sunt suspectati ca ar fi inregistrat in contabilitatea societatii mai multe cheltuieli fictive, iar sumele de bani obtinute din vanzarea bunurilor ar fi fost transferate in conturi bancare personale si retrase ulterior de la bancomate.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, cercetarile in acest dosar au inceput ca urmare a reclamatiilor venite din partea clientilor. Acestia s-au plans ca, in cazul in care sunau la firma si solicitau sa returneze produsele cumparate, reprezentantii societatii ii amenintau, atragandu-le atentia ca detin toate datele lor de identificare.

Citeste si Zecii de perchezitii la firme suspecte de EVAZIUNE

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1,5 milioane de lei. Politistii spera ca pe parcursul anchetei sa depuna plangeri si alte persoane care au fost inselate de firma de teleshopping.

Perchezitiile sunt facute de ofiteri de investigare a criminalitatii economice, specialisti criminalisti si luptatori de la Serviciul de Interventie si Actiuni Speciale. Actiunea este sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.
Comentarii
Adauga un comentariu