Sport

Cu cine atacam Elvetia? Iordanescu are doua dileme înainte de meciul de maine

Publicat: 13 iun. 2016
1

Cu doua zile înaintea meciului cu Elvetia, al doilea al tricolorilor la Euro 2016, Anghel Iordanescu mai are doar doua semne de întrebare, dupa ce, se pare ca Razvan Rat va fi preferat si de aceasta data în locul lui Steliano Filip, pentru postul de fundas stânga.

Cel mai probabil, chiar daca echipa folosita vineri contra Frantei a multumit pe toata lumea, vor fi facute doua schimbari. Cei care îsi pot pierde locul sunt Adi Popa si Florin Andone. Stelistul nu a facut nimic notabil în atacul nationalei, pe Stade de France, dar are si scuza ca a primit sarcini defensive de la „General”. Sustinerea lui Cristi Sapunaru în flancul drept a reprezentat principala lui preocupare. Astfel, Popa ar putea fi înlocuit cu Gabriel Torje, cel care poate evolua într-o partitura mai ofensiva a selectionerului, fiind asteptata o abordare mai putin defensiva în meciul cu Elvetia, în comparatie cu partida contra Frantei.

Andone, golgheterul Cordobei din acest sezon, i-a chinuit cât a putut pe fundasii francezi si a fost aproape de a trece prin toata apararea „Cocosului Galic”, în debutul actului secund. Totusi, Iordanescu poate considera ca Andone nu poate duce doua meciuri în cinci zile, dupa ce în actul secund de la Paris a dat semne de oboseala. Denis Alibec este cel care ar putea fi titularizat în a doua partida. Golgheterul Astrei poate decide un meci printr-o executie de exceptie, lucru cu care ne-a obisnuit în ultimul an.

„Ne gândim sa recuperam fizic si mental jucatorii, pentru ca ne asteapta doua meciuri extrem de importante în ecuatia calificarii. Sper sa avem aceeasi atitudine si cu Elvetia”, a declarat selectionerul, la finalul partidei cu Franta.

Echipa probabila cu Elvetia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Pintilii, Hoban – Torje, Stanciu, Stancu – Alibec

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

15 iunie: România – Elvetia
15 iunie: Franta – Albania
19 iunie: Elvetia – Franta
19 iunie: România – Albania

S-au jucat:

Franta – România 2-1
Albania – Elvetia 0-1
Adauga un comentariu