Eveniment-Social

Cu ce se lauda Romeo Olteanu la plecarea din Prefectura

Publicat: 20 aug. 2014
1

De cateva zile judetul Iasi are un nou prefect. Romeo Olteanu a demisionat din functia pe care a ocupat-o vreme de mai bine de doi ani, dupa ce a fost prins sub influenta bauturilor alcoolice la volan. Olteanu, fost viceprimar al municipiului Iasi, a tinut sa-si faca o caracterizare a functiei de prefect al judetului Iasi. Acesta a aratat ca in timpul mandatului a finalizat proiectul european de peste trei milioane lei demarat de fosta conducere a institutiei.

Pot sa îmi caracterizez mandatul ca fiind unul al echilibrului, al legalitatii si al impartialitatii. În cei peste doi ani în care am ocupat functia de prefect al judetului, institutia nu a fost implicata în niciun scandal de ordin profesional. Nimeni nu a spus si nici nu poate sa spuna ca institutia a fost folosita ca arma politica, ca a facut politie politica. Asa cum am promis înca de la preluarea mandatului, am fost un prefect al tuturor iesenilor si mi-am desfasurat activitatea în interesul tuturor cetatenilor„, a spus prefectul Romeo Olteanu.

Citeste si: Socant! Prefectul Iasului, prins baut la volan. Doua masini distruse. Romeo Olteanu a demisionat

Acesta a mai aratat si ca a avut intalniri cu societatea civila si cu autoritatile locale. „M-am implicat în rezolvarea situatiei din comuna Al. I. Cuza. Acolo era un blocaj care trena de ani buni. Am reusit sa aduc la aceeasi masa autoritatile locale, autoritatile judetene, institutii deconcentrate din Iasi, Bacau si Suceava în încercarea de a rezolva problemele oamenilor care stau cu amenintarea râului Siret la usa. Sper ca situatia s-a deblocat si a intrat pe un fagas normal pentru realizarea lucrarilor de amenajare a albiei râului Siret„, a adaugat prefectul demisionar. Acesta a mai mentionat si faptul ca in timpul mandatului sau a demarat o serie de intalniri cu primarii si secretarii comunelor din judet pe mai multe teme.

Dincolo de toate aceste proiecte, m-am ocupat si de activitatea mai putin vizibila, dar care este absolut necesara pentru o institutie ce reprezinta Guvernul în teritoriu. Corpul de Control al Prefectului a efectuat peste 160 de verificari pe baza sesizarilor depuse la Institutia Prefectului. Au fost verificate în jur de 12.000 de hotarâri aprobate de consiliile locale si Consiliul Judetean, dar si aproximativ 100.000 de dispozitii emise de primari si presedintele Consiliului Judetean. Pot sa spun ca parasesc o institutie care functioneaza fara sincope„, a adaugat Romeo Olteanu.
Comentarii
  • Se lauda ca i-a pacalit si dus cu vorba pe fostii salariati ai CET-uluicand acestia veneau la proteste in fata prefecturii ! Reprezentantul de rahat al unui guvern de rahat !

  • Oameni de rahat sunteti voi, Lica si Gelu, mari nume si sonore ale Iasului! Ati avut o clipa in care ati lasat paharul din mana, la bodega din colt? Creierul vostru imbibat de alcool nu poate emite decat mizerii? mai treceti la munca si lasati pretentiile de sfinti …

  • o sluga a primarului nichita a uitat
    ca facea cumparaturi in piata nicolina si nu scotea nici un ban plata era facuta de clanul monitoi .a dat si recomandare cms MINEA /RUSINE.NICHITA SE PREGATESTE SA-I CAUTE SERVICI.

Adauga un comentariu