Magazin

CTP: Alde Rus, Vosganian, Sova si Voiculescu vor sa induca romanilor ca toti suntem pacatosi

Publicat: 29 mart. 2015
1

“Cine citeaza din Sfanta Scriptura ca sa apere hotii, e oare un credincios?”, se intreaba Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul este de parere ca a te ruga si a te da cu mir in Parlament, in vazul lumii, este un act obscen.

“E ca si cum o dama de consumatie si-ar reface zugraveala de pe fata dupa”, scrie jurnalistul intr-un editorial pentru Gandul.

„Primul corupator si primul corupt, dar si obiectul actului de coruptie, l-au facut Adam si Eva”, a declarat ministrul Transporturilor Ioan Rus.

Cu privire la ”Evanghelia dupa Ioan Rus”, CTP afirma ca ministrul prezinta maselor teologia sa, amintind de vremea cand era la Interne.

Dar ce urmareste Ioan Rus? Ca sa pricepem, e de folos o invatatura mai veche a aceluiasi Rabbi Rus, spune gazetarul:

„De vreo doua mii si ceva de ani, de la Aristotel si Platon, toti cei care au scris teze de doctorat, pe filosofie, pe politica, pe stiinte sociale, toti au plagiat. Repet, de la Aristotel si Platon, pe tehnic de la Einstein si Newton incoace,  toata lumea a plagiat”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

“Ergo, daca toti au plagiat, ce rost are  sa mai discutam de plagiatul lui Victor Ponta? – caci aceea era atunci stirea zilei. Rus se straduia cum putea sa-si scoata seful la vopsea prin strigarea la apel a lui Aristotel.
   
Acum, ii convoaca pe Adam si Eva. Coruptia nu e de ieri, de azi, e de cand lumea. Daca Eva l-a corupt pe Adam cu marul, si intrucat ei sunt parintii omenirii, inseamna ca toti suntem si vom fi mai mult sau mai putin corupti

Asadar, se ancheteaza cazul Adam si Eva de mii de ani si vine DNA sa rezolve acum coruptia noastra obsteasca, zilnica, arestand rapid colegi de partid, de bani multi si de aroganta ai dlui Rus?”, mai scrie gazetarul.

Popescu aminteste in articolul sau si de cazul Voiculescu. Mogulul a declarat atunci cand a fost acuzat si dovedit ca turnator la Securitate al propriilor rude, ca inainte de `89 toti romanii au colaborat cu Securitatea intr-un fel sau altul.

“De fapt, metoda asta, Rus-Voiculescu, are un inaintemergator ilustru in persoana lui Nea Marin-Amza Pelea:

„Ba, fratilor, si sa pata paltonu, ba, auzi, facu zaibaru pe el o pata cat capu lu Suca. Si, ce zisai io atunci, Veto, ia adu, Veto, o dimijana cu zaibar incoace, s-o desertam in baie si sa bagam paltonu cu totu”.

Toti suntem pacatosi dintotdeauna, asa ca decat sa ne arestam, sa fim judecati, mai bine sa ne iertam, caci si Dumnezeu o sa ne ierte. Cine se inchina lui Dumnezeu e mantuit, pentru ca nu poate fi decat un om cinstit. Asta vor alde Rus ,Vosganian, Sova si altii ejusdem farinae sa creada credinciosii”, considera Cristian Turor Popescu.
Adauga un comentariu